Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Irak: Žiadny pokoj, stúpa násilie

BAGDAD - Teror v Iraku! Dvanásť mŕtvych a tridsaťsedem zranených si včera vyžiadal výbuch bomby umiestnenej v aute v irackom meste Kúfa. Cieľom útoku, ktorý sa odohral neďaleko šiitskej svätyne, boli iránski pútnici. Za posledný mesiac zomrelo v Bagdade už 1 600 ľudí!

Podľa polície počet obetí pravdepodobne ešte stúpne, keďže väčšina ľudí utrpela vážne zranenia. Kúfa sa nachádza v relatívne pokojnej oblasti Iraku, 160 kilometrov od metropoly Bagdadu. Teror v Iraku neustáva. Len za minulý mesiac prijala centrálna márnica v Bagdade 1 595 mŕtvol, čo je najvyšší počet za posledný polrok. Väčšina obetí podľa zástupcu šéfa márnice zomrela po strelných poraneniach, čo je znak sektárskeho vraždenia. Stav v bagdadskej márnici odzrkadľuje úroveň násilia v Iraku, ktoré sa rozpútalo po zabití Abú Musába Zarkáwího.

Tvrdý a nekompromisný vodca al-Káidy v Iraku zomrel po leteckom útoku spojencov začiatkom júna. Až teraz prehovorila vdova po Zarkáwím. Vo vyhlásení zverejnenom na internete uviedla, že svojho muža varovala, aby Irak aspoň dočasne opustil. Na jej rady však reagoval „nahnevaným pohľadom“ s tým, že nemôže zradiť svoju vieru.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu