Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hawking: Ľudstvo musí opustiť Zem

Slávny astrofyzik Stephen Hawkins tvrdí, že ľudstvo sa musí presťahovať  do vesmíru, keď chce prežiť.
Slávny astrofyzik Stephen Hawkins tvrdí, že ľudstvo sa musí presťahovať do vesmíru, keď chce prežiť.

HONKONG - Renomovaný britský vedec Stephen Hawking včera poriadne vystrašil svet. Astrofyzik počas svojho vystúpenia v Hongkongu vyhlásil, že ľudstvo musí v budúcnosti opustiť Zem, a kolonizovať iné planéty, aby prežilo. Tu nám totiž podľa neho hrozí záhuba v podobe epidémie či inej katastrofy.

„O dvadsať rokov by malo mať ľudstvo základňu na Mesiaci a o štyridsať rokov môžu byť základne aj na Marse,“ uviedol uznávaný fyzik. To však nestačí. „Ak nepôjdeme do iného solárneho systému, nikdy nenájdeme také dobré miesto ako naša Zem,“ upozornil 64- ročný Hawking, podľa ktorého by už o sto rokov mohli fungovať vesmírne kolónie bez podpory zo Zeme - ak sa ľudstvo dovtedy nezničí samo.

Za najväčšie riziká na Zemi, ktoré by mohli vyhladiť život, považuje nukleárnu vojnu, náhle globálne oteplenie či pandémiu smrteľného vírusu. „Je veľmi dôležité, aby sa ľudstvo rozšírilo do vesmíru, ak chce prežiť. Život na Zemi predstavuje rastúce riziko,“ povedal vedec, ktorý v blízkej dobe plánuje s dcérou napísať knihu pre deti o zázrakoch vesmíru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu