Piatok31. máj 2024, meniny má Petrana, Petronela, Nela, zajtra Žaneta

Tragická zámena obetí spôsobila pre jednu rodinu šok, pre druhú radosť

GAYLORD - Jedna sa zabila, druhá zranila. Neskôr ich totožnosť tragicky zamenili. Päť týždňov sa rodina VanRynovcov modlila pri posteli dievčaťa v kóme. Keď sa konečne prebrala k životu, rodina žijúca v domnení, že stráži svoju zranenú dcéru, zažila šok. Zranené dievča bola totiž spolujazdkyňa z havarovaného auta. Pre VanRynovcov to znamenalo, že ich dcéra už nežije.

Tento bolestivý zmätok spôsobila tragická dopravná nehoda 26. apríla, pri ktorej zahynuli štyri osoby. Medzi nimi bolo aj mladé dievča, vedľa ktorého našli doklady osemnásťročnej študentky Whitney Cerak. Súdny lekár nemal preto najmenší dôvod pochybovať, že ide o správnu osobu a vyhlásil ju za mŕtvu. Jej spolujazdkyňa veľmi podobného výzoru utrpela viacnásobné zranenia tváre a upadla do kómy. VanRynovci preto začali bdieť pri nemocničnej posteli svojej dcéry Laury (22) a modliť sa za jej uzdravenie. Dokonca založili internetový denník, na ktorom každý deň pribúdali modlitby pre ich dcéru.

Keď však 15. mája Boh vypočul ich prosby, dožili sa šoku. Na láskavú otázku: Ako sa máš Laura?, dostali odpoveď: Ja som Whitney. Ako k tragickému omylu došlo? Nešťastnou súhrou okolností: podobnosťou oboch dievčat a hlavne zmätkom na mieste tragickej nehody. Smútok v dome Cerakovcov tak vystriedala radosť zo živej dcéry. VanRynovci sa však museli zmieriť s krutým osudom: starali sa o cudzie dievča, pričom ich vlastná dcéra už nežije.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu