Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vrah na úteku sa chcel dať zožrať medveďmi

Tracy Province
Tracy Province

FLAGSTAFF - Odsúdený vrah, ktorý vlani v lete utiekol z arizonskej väznice, si naplánoval drastický odchod zo sveta. Podľa agentúry AP mal v úmysle predávkovať sa heroínom a nechať sa v Yellowstonskom parku zožrať medveďmi. V samovražde videl jedinú možnosť, ako sa zbaviť panického strachu, ktorý ho na úteku sprevádzal.

O svojom pláne sa Tracy Province zveril pri výpovedi detektívovi, keď ho po desiatich dňoch na úteku dolapili. Chcel vystúpiť na vrchol hory, tu si vpichnúť gram heroínu a potom sa stať "potravou pre medvede".

Takýto plán by mohol podľa hovorcu parku vyjsť, ale pravdepodobnosť je nízka. "V našom ekosystéme žije dosť medveďov. Zjedia skoro všetko. Pred potravou, ku ktorej by sa dostávali komplikovane, dávajú prirodzene prednosť ľahkej koristi. Avšak stretnutia medveďov s ľuďmi sú veľmi ojedinelé," povedal hovorca.

Keď si Province pripravoval drogu, vnútorný hlas mu vraj povedal, nech od svojho plánu ustúpi. A tak sa namiesto zdrogovania na kopci rozhodol ísť pešo do štátu Indiana, aby sa videl so svojou rodinou. "Považoval to za boží zásah," napísal detektív v správe.

Province zdrhol spolu s dvoma komplicmi vlani 30. júla z väznice s minimálnou ostrahou v blízkosti mesta Kingman v Arizone, kde si odpykával dva doživotné tresty za vraždu a lúpež. Útek plánoval niekoľko týždňov. Avšak potom, čo sa stal celoštátne prenasledovaným, sa pre neho stal útek nočnou morou.

Keď videl v televízii správu o svojom úteku, pri úteku z motela si v panike zabudol pod vankúšom zbraň. Chytili ho 9. augusta vo Wyomingu. Krátko pred dolapením údajne v lavici kostola spieval pieseň "Potrebujem len tvoju milosť".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu