Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Silná explózia na chemickej škole vo Francúzsku si vyžiadala viacero obetí

Výbuch bolo počuť v celom meste. Zobraziť galériu (4)
Výbuch bolo počuť v celom meste.

PARÍŽ - Silný výbuch, ktorý dnes otriasol chemickou školou na východe Francúzska, si vyžiadal neznámy počet obetí a zranených. Informovali o tom predstavitelia francúzskej polície a miestneho požiarneho zboru.

Podľa správ hasičov k explózii na univerzitnom chemickom inštitúte v meste Mulhouse došlo krátko po poludní zo zatiaľ neznámych príčin. Záchranné zdroje uviedli, že ťažké zranenia utrpela najmenej jedna žena. Polícia uzatvorila a evakuovala okolie školskej budovy, z ktorej po výbuchu a následnom požiari stúpal oblak dymu. V lokalite incidentu sú nasadené desiatky hasičov a záchranárov.

Výbuch bolo počuť v celom meste. Ľudia, ktorých svedectvá vysielala televízna stanica TF1, povedali, že si v prvej chvíli mysleli, že ide o zemetrasenie. "Celý dom sa pohol," povedal jedna žena.

Rozsah škôd zatiaľ nebol upresnený. Prvé správy uvádzali, že do povetria vyletela celá budova, podľa neskorších informácií bolo zničené prvé poschodie. Bezpečnostné úrady zablokovali prístup do celej štvrti. V čase výbuchu bolo údajne v škole veľa študentov. Hasič, ktorý odpovedal na otázky TF1, nebol schopný upresniť počet obetí na životoch alebo zranených. Pátranie v troskách stále pokračuje.

Výbuch sa stal v čase, keď je ovzdušie vo Francúzsku zjatrené konfliktom okolo sporného vládneho plánu na zníženie nezamestnanosti mladých. Protesty často sprevádzajú incidenty. Študenti tvoria jeden z hlavných frontov odporu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu