Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Zeman pritvrdil: Špidla je samovrah, Gross je ako prostitútka

Miloš Zeman
Miloš Zeman

PRAHA - Česká politická scéna sa má na čo tešiť. Expremiérovi Milošovi Zemanovi vychádza na budúci týždeň nová kniha: Vzostup a pád českej sociálnej demokracie. Dôchodca z Vysočiny v nej napáda predovšetkým svojich nástupcov v premiérskom kresle - Stanislava Grossa dokonca prirovnal k prostitútke.

Do Grossa si Zeman „rýpol“ v časti o osobnostiach a neosobnostiach. „Ak hovorí Gross o cti, je to podľa môjho názoru rovnaké, ako keď prostitútka hovorí o panenskej blane. Oboje existuje, ale u iných...“ píše expremiér. Nezabudol ani na straníckeho kolegu a priameho nástupcu na čele českej vlády Vladimíra Špidlu. Ten mal byť údajne vydieraný pre pokus o samovraždu a liečbe na psychiatrii.

„Kolovali fámy, že k nevyrovnanosti Špidlovej povahy prispel aj jeho údajný samovražedný pokus v minulosti (podrezanie žíl) a že následná psychiatrická dokumentácia bola vraj dokonca prostriedkom Špidlovho vydierania,“ píše sa v knihe, ktorá sa na budúci týždeň objaví na pultoch českých kníhkupectiev. „Nikdy ma nikto nevydieral a nikdy som sa nepokúsil o samovraždu,“ reagoval súčasný eurokomisár Špidla, ktorý zvažuje svoj prípadný postup proti Zemanovi. Vydavateľ dal zatiaľ vyrobiť 62- tisíc výtlačkov a spolieha sa na to, že nová kniha bude podobným bestsellerom ako prvé Zemanove memoáre, vďaka ktorým pribudlo bývalému premiérovi na konte 2,5 milióna Kč.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu