Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zdemolovali domy, v ktorých spali nájomníci!

Zbúrané domy Zobraziť galériu (2)
Zbúrané domy

ZÁHREB - Zmätený pracovník záhrebskej demolačnej firmy cez víkend omylom čiastočne zrovnal so zemou dom, v ktorom v tom čase ešte spali obyvatelia. Tí o demolácii vôbec nevedeli, píše na svojom webe chorvátsky denník Croatian Times. Poškodené boli aj tri okolité stavby.

"Najskôr sme mysleli, že je to zemetrasenie. Ten robotník, ktorý obsluhoval buldozér nás skoro zabil. Nemohla som sa dostať von dverami, môj sused ma musel vytiahnuť," opísala nečakané prebudenie Božena Hisonová, ktorá so svojím manželom Rudolfom v dome býva.

Bagrista prišiel na miesto v sobotu už v 5:30. Zrejme ale zle pochopil zadanú úlohu, pretože miesto strhnutia podporného múru poničil štyri domy.

"Ten človek je blázon! Manžel ho upozorňoval, kričal na neho, aby prestal, že sú v dome ľudia. Ten chlap ale len pokrčil ramenami a pokračoval v búraní. Nikto nám nemôže tvrdiť, že to bol omyl," vyhlásila Olga Źupanová, ktorej dom bol tiež poškodený.

Na podivné okolnosti upozornili aj médiá, ktoré uviedli, že medzi domami nikdy žiadny múr nestál. Denník Croatian Times pripomenul, že domy sú vo vlastníctve záhrebskej radnice a stoja na mieste, ktoré je plánované na rozšírenie terajšej ulice.

Firma sa za pochybenie ospravedlnila a prisľúbila, že obyvateľov odškodní. Taktiež mestská správa sa chce s nájomníkmi vyrovnať.

Podobný prípad sa na začiatku januára odohral aj v USA. Pittsburská radnica nechala omylom zbúrať dom, ktorý krátko predtým za účelom renovácie od mesta kúpil miestny občan.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu