Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Prišiel na políciu, začal bezhlavo strieľať

Policajná stanica v Detroite, kde začal páchateľ bezhlavo strieľať Zobraziť galériu (2)
Policajná stanica v Detroite, kde začal páchateľ bezhlavo strieľať (Zdroj: SITA)

DETROIT/PORT ORCHARD - Šesť policajtov utrpelo zranenia pri dvoch prestrelkách, ku ktorým došlo v nedeľu v amerických mestách Detroit a Port Orchard. Streľba si vyžiadala celkovo troch mŕtvych - dvoch páchateľov a jednu zrejme nezúčastnenú osobu.

Štyroch policajtov zranil muž, ktorý prišiel tesne pred 16.30 h miestneho času na policajnú stanicu v Detroite a začal tam bezhlavo strieľať, informovala stránka novín Detroit Free Press. Ani jeden postrelený policajt však nie je v ohrození života, uviedol na tlačovej konferencii policajný šéf Ralph Godbee Jr. Ako prvú zasiahol policajtku na chodbe. Zachránila ju však nepriestrelná vesta a po ošetrení ju z nemocnice prepustili.

Na pomoc jej pribehol veliteľ stanice, ktorého strelec zasiahol do chrbta. Jeho zranenie bolo najvážnejšie, ale vyhliadky na uzdravenie sú veľmi dobré. Muž potom pokračoval v streľbe, pričom zranil ďalších dvoch policajtov, ktorí utrpeli zranenia hlavy. Nakoniec sa ho podarilo zneškodniť. Godbee informoval, že polícia identifikovala strelca, ale odmietol zverejniť jeho meno. Motívy jeho činu zatiaľ nie sú známe.

Dvaja ľudia zahynuli a dvaja utrpeli v nedeľu popoludní miestneho času zranenia pri streľbe pred predajňou siete Wal-Mart v meste Port Orchard v štáte Washington. Informoval o tom portál kitsapsun.com. Obeťami streľby sú muž a tínedžerka, ktorá zomrela po prijatí do miestnej nemocnice.

Polícia zisťuje, či sa navzájom poznali. Páchateľ postrelil dvoch zasahujúcich zástupcov šerifa. K prestrelke došlo po tom, čo policajti išli preveriť hlásenie o podozrivej osobe. Keď sa k nej na parkovisku približovali, muž spustil paľbu, ktorú policajti opätovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu