Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Talianska tajná služba má informácie o možných bombových útokoch počas ZOH

Maskot tohtoročných ZOH v Turíne.
Maskot tohtoročných ZOH v Turíne.

RÍM - Talianska vojenská spravodajská služba SISMI získala informácie o možnom útoku teroristov počas nadcházajúcich olympijských hier v Turíne. Podľa rozviedky sú islamskí teroristi pripravení na bombové útoky. Uviedla to agentúra APA.

Taliansko sa ako jedna z krajín, ktoré majú vojenské jednotky v Iraku, sa s teroristickými hrozbami stretla už skôr. Prezident parlamentného výboru pre tajné služby Enzo Bianco neberie najnovšie hrozby na ľahkú váhu. "Tieto informácie musíme brať veľmi vážne," povedal na parlamentnej pôde.

Počas zimného športového sviatku, ktorý sa bude konať od 10. do 26. februára, bude v Turíne a okolí nasadených 15.000 policajtov a vojakov. "Bezpečnosť počas olympiády je absolútnou prioritou. Polícia na jej zabezpečenie vypracovala podrobný a široký plán. Naviac bude úzko spolupracovať s policajnými zložkami a tajnými službami iných krajín," uviedol minister vnútra Giuseppe Pisanu.

Počas olympiády nebude v Taliansku platiť takzvaná schengenská dohoda o voľnom pohybe osôb, takže colníci budú mať právo na hraniciach kontrolovať prichádzajúce osoby. Zvláštna letka bude kontrolovať dodržiavanie bezletového priestoru nad dejiskom olympiády. Každý divák bude musieť prejsť jedným z 950 detektorov kovov, pripravené budú aj stovky špeciálnych fotoaparátov, s ktorých pomocov sa budú tváre fanúšikov porovnávať s medzinárodnámi zoznamami hľadaných osôb.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu