Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Big Brother: Na Diankinu operáciu dajú pol milióna!

Michaela Rajtárová venovala dievčatku 20-tisíc z vlastnej výhry. Zobraziť galériu (7)
Michaela Rajtárová venovala dievčatku 20-tisíc z vlastnej výhry.

BRATISLAVA - Po VyVolených sa aj obyvatelia domu Veľkého brata rozhodli prispieť na dobrú vec.

Nový Čas v stredu zverejnil príbeh päťročnej Dianky Garajovej z Jura nad Hronom, ktorá odmalička trpí zvláštnym ochorením čriev. Pomôcť by jej mohla operácia, ktorá však stojí tri milióny korún. Náš denník preto zriadil účet, na ktorý môžu čitatelia zasielať potrebné financie. Príbeh malého dievčatka však oslovil aj finalistov reality show Big Brother-Súboj a oni sa rozhodli pomôcť. Zo svojho trojmiliónového banku venovali na Diankin účet 500-tisíc korún.

Všetko sa to začalo, keď dal Veľký brat Michaele Rajtárovej (19) tajnú úlohu, aby sa s ostatnými finalistami pozhovárala o charite. A táto téma súťažiacich tak zaujala, že ich rozhovor vyvrcholil návrhom, aby pomohli niekomu, kto to naozaj potrebuje. Veľký brat im teda prerozprával trápenie malej Dianky Garajovej.

Finalistov príbeh chorého dievčatka dojal a bez mihnutia oka sa rozhodli venovať pol milióna korún zo svojho trojmiliónového „účtu“, ktorý slúži na vyplácanie víťazov individuálnych súťaží v reality show. Prekvapivo zareagovala aj prostoreká Michaela, ktorá za splnenie tajnej úlohy od Veľkého brata získala 50-tisíc, ale 20 tisícok hneď venovala na podporu Dianky. Malé dievčatko Dianka Garajová (5) trpí už od narodenia zvláštnou formou chronickej zápchy. „Dianka sa nikdy poriadne nevyprázdni, takže potrava jej kvasí v črievkach a toxické látky jej otravujú telo. Preto sa noc čo noc zobúdza na vracanie, cez deň ju zas trápia bolesti hlavy,“ posťažovala sa Diankina mama (27). Tento týždeň malo dievčatko absolvovať špeciálne vyšetrenie v Martine, ktoré prebieha v úplnej narkóze. Keďže dostalo zápal pľúc a musí užívať antibiotiká, všetko sa skomplikovalo a vyšetrenie museli odložiť.

Poslednú šancu na záchranu Diankinho života vidia Garajovci u špecialistov vo Viedni. Ak ju nebudú operovať, hrozí, že sa jej prederavia črevá. Operácia a následná liečba však bude stáť 3 milióny korún. Od stredy, keď Nový Čas odštartoval zbierku, sa na účte objavilo už 160-tisíc korún, ku ktorým teraz pribudlo pol milióna od štedrých obyvateľov domu Veľkého brata. „Chceli by sme všetkým veľmi poďakovať. Stále tomu ešte nemôžeme uveriť,“ tešili sa dojatí rodičia chorej Dianky.

Záchrana pre Dianku
Kto chce prispieť na život zachraňujúcu operáciu chorej Dianky, môže tak urobiť na čísle účtu zriadenom na jej pomoc v Slovenskej sporiteľni:
Názov účtu: Peter Garaj
Číslo účtu: 222486683/0900
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu