Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fedor stráca svoje ambície: Nebude sa už uchádzať o dôveru občanov vo voľbách

Poslanec NR SR Martin Fedor.
Poslanec NR SR Martin Fedor. (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR z poslaneckého klubu koaličnej strany Most-Híd Martin Fedor nemá ambíciu pokračovať v politike.

"Sledujúc rozvrat slovenskej politickej scény v súčasnosti nemám ambíciu pokračovať, snažiť sa uchádzať o dôveru občanov v nasledujúcom období," uviedol na otázku, či má ambíciu pôsobiť v politike aj po najbližších parlamentných voľbách.

Fedor je presvedčený, že hlavnou témou politiky v nasledujúcom období bude, ako vniesť stabilitu do fungovania inštitúcii, ale aj do politického systému na Slovensku. "Vidíme nebývalú roztrieštenosť politickej scény, každý akoby sa hádal s každým a toto je niečo, čo zakladá negatívne tendencie do budúcnosti. Takže ja by som veľmi rád videl skôr tendencie ku kooperatívnosti, dostredivosti politikov a politických strán a nie tendencie k radikalizácii, izolácii jednotlivých skupín obyvateľstva. Pretože to nevedie k ničomu dobrému. Vedie to k zacykleniu politiky, k nenávisti a nevedomosti. Jednoducho, potrebujeme sa viac sústrediť na to, čo je viac potrebné," uviedol poslanec NR SR.

Poslanec z poslaneckého klubu Mosta-Híd vníma, akoby sa v súčasnosti viedli rôzne kultúrne vojny. "Som presvedčený o tom, že niekto by mal priniesť aj nový, racionálny pohľad na to, že potrebujeme riešiť fungovanie vecí verejných z pohľadu nie ideologického, nie hysterického, ale z pohľadu, čo je výhodné pre občanov," priblížil svoj pohľad. Nedokáže pochopiť, ako nám tu narástli názory spochybňujúce Európsku úniu, či potrebu fungovania SR v rámci kolektívnej bezpečnosti.

"Nedokážem pochopiť to, keď niekto hovorí, že môžeme zvyšovať výdaje štátu donekonečna a rozdávať a že sa to nedotkne budúcich generácií. V týchto troch oblastiach ja by som videl určite priority politických elít aj do budúcich parlamentných volieb," vyhlásil Fedor. Martin Fedor vystúpil po parlamentných voľbách v roku 2016 zo strany #Sieť. Následne vstúpil do poslaneckého klubu Mosta-Híd, v ktorom pôsobí aj v súčasnosti.

Viac o téme: Most-HídNRSRMartin Fedor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu