Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kauza účtov bývalých ministrov Kaliňáka a Počiatka na konci: Asistentovi Rybaničovi hrozí trest

Filip Rybanič predtým pracoval v banke.
Filip Rybanič predtým pracoval v banke. (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA – V utorok 19. júna pokračuje na Okresnom súde Bratislava V pojednávanie s asistentom opozičného poslanca Jozefa Rajtára (SaS) Filipom Rybaničom. Ako na poslednom májovom pojednávaní uviedol pre médiá jeho obhajca, súd sa má ešte oboznámiť s ďalšími listinnými dôkazmi a nasledovať by mali záverečné reči.

Asistent poslanca Jozefa Rajtára Filip Rybanič čelí obžalobe pre ohrozenie obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Filip Rybanič si podľa obžaloby nezákonne pozrel v banke účty ministra vnútra Roberta Kaliňáka a bývalého ministra dopravy Jána Počiatka. Podľa prokuratúry sa tým dopustil spomenutého skutku, a to závažnejším spôsobom, za ktorý hrozí trestná sadzba tri roky až osem rokov väzenia. Závažnejším spôsobom konania sa v tomto prípade rozumie "porušenie dôležitej povinnosti vyplývajúcej z páchateľovho zamestnania, postavenia alebo funkcie, alebo uloženej mu podľa zákona".

Rybanič predtým pracoval ako zamestnanec banky. Po jeho obvinení opozícia kritizovala, že v tomto prípade polícia konala veľmi rýchlo, na rozdiel od iných prípadov, v ktorých sú podozriví predstavitelia vládnej moci. Prípad sa na súde pre zachovanie bankového tajomstva pojednáva s vylúčením verejnosti.

Viac o téme: ZáznamyJán PočiatekRóbert KaliňákFilip Rybanič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu