Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Poslanecký klub SaS s novou tvárou: Pribudla Zuzana Zimenová

(Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA - Do poslaneckého klubu strany Sloboda a Solidarita vstupuje doposiaľ nezaradená poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky Zuzana Zimenová.

Klub sa tak rozšíri z doterajších 19 členov na 20. Predseda SaS Richard Sulík a predsedníčka poslaneckého klubu to oznámia dnes na tlačovej besede. Doposiaľ Zimenová pracovala v parlamente na školských témach. Výrazne spolupracovala aj s nezaradeným poslancom Miroslavom Beblavým, ktorý založil stranu Spolu.

Do parlamentu sa dostala ako náhradníčka po Radoslavovi Procházkovi. V parlamentných voľbách v roku 2016 kandidovala za stranu Sieť. Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková, Simona Petrík a Zuzana Zimenová odišli zo strany Sieť po tom, ako padlo rozhodnutie strany vstúpiť do vlády so Smerom.

Nezaradený poslanec Beblavý (Spolu) vo svojej reakcii, ktorú  poskytla hovorkyňa mimoparlamentnej strany Spolu Silvia Hudáčková uvádza, že Zimenová nebola a nie je členkou Spolu. "Ani nespoluzakladala stranu Spolu. Podľa jej slov nikdy do žiadnej politickej strany nevstúpila a nevstúpi, pretože chce byť nezávislou odborníčkou. Od jej vstupu do parlamentu s nami odborne spolupracovala. Informovala nás, že prijíma ponuku stať sa ako nestraníčka expertkou SaS na inkluzívne vzdelávanie, a tým pádom aj členkou ich poslaneckého klubu. Želáme jej v tejto spolupráci veľa úspechov," uviedol Beblavý.

Viac o téme: ŠkolstvoPoslankyňaSaSZuzana Zimenová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu