Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ministerstvo spravodlivosti čaká veľké sťahovanie: Máme obmedzené možnosti, hovorí Gál

Gábor Gál
Gábor Gál (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Ministerstvo spravodlivosti SR sa bude v roku 2019 definitívne sťahovať, podľa šéfa rezortu Gábora Gála (Most-Híd) rozhodne sa pre jednu z ponúk prenájmu novej budovy.

"Ministerstvo sa bude sťahovať. Bude to síce až v roku 2019, ale už v dohľadnom čase vyberieme jednu z možností, ktoré máme v súčasnosti na stole. Pôjde o prenájom budovy, na inú alternatívu nemá momentálne rezort finančné prostriedky. Je to však nevyhnutné, pretože aj keď potrebujeme prijať nových ľudí, nemáme ich jednoducho kam dať," uviedol Gál.

Zatiaľ nie je známe, ktorá budova prichádza reálne do úvahy. S výberom novej budovy začala ešte bývalá ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd), ktorá tak reagovala na súčasnú situáciu, keď ministerstvo sídli v rovnakej budove ako Najvyšší súd SR a obe tieto inštitúcie sú situáciou limitované. Ešte v roku 2017 rezort vyhlásil verejnú súťaž, po ktorej zvažovali až 11 ponúk.

Ministerstvo spravodlivosti SR v súčasnosti sídli na Župnom námestí spoločne s Najvyšším súdom SR. Budova si vyžaduje rozsiahlu rekonštrukciu.

Viac o téme: ŠtahovanieGábor GálMinisterstvo spravodlivosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu