Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nikdy som nebol Kiskov fanúšik, tvrdí poslanec Ján Podmanický

Poslanec NR SR Ján Podmanický (vpravo).
Poslanec NR SR Ján Podmanický (vpravo). (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA – Prezident SR Andrej Kiska sa podľa krajského predseda Smeru v Žiline a poslanca NR SR Jána Podmanického rozhodol nekandidovať, lebo nevie dôveryhodne vysvetliť viaceré otázky zo svojej podnikateľskej éry.

Ako povedal Podmanický dnes, nikdy nebol fanúšikom Kisku a často mal k nemu veľmi kritický postoj. „Jeho obraz, ako úradujúcej hlavy štátu, som však mal vo svojej kancelárii, pretože si myslím, že hlava štátu si zaslúži elementárnu úctu každého z nás,“ zdôraznil.

Rozhodnutie Andreja Kisku podpredsedu hnutia Sme rodina Milana Krajniaka nekandidovať v budúcich prezidentských voľbách neprekvapilo. „Zaujímavé bude sledovať, ako si predstavuje svoje ďalšie účinkovanie v politike, ak v minulosti povedal, že nebude kandidovať v parlamentných voľbách,“ povedal Krajniak.

Podľa jeho straníckej kolegyne Adriany Pčolinskej prezidentské voľby v roku 2019 budú bez Andreja Kisku pravdepodobne napínavé. „Myslím si však, že prezident Kiska bude v parlamentných voľbách hlavnou postavou nového subjektu, aj keď asi o poslanecký post sa uchádzať nebude,“ uviedla.

Viac o téme: Ján PodmanickýAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu