Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Podnikateľ Beljajev: Nebudujem súkromný rybník, Remišová nezmyselne konštruuje

Podľa Alexeja Beljajeva Veronika Remišová nezmyselne konštruuje. Zobraziť galériu (5)
Podľa Alexeja Beljajeva Veronika Remišová nezmyselne konštruuje. (Zdroj: SITA, MŽP)

BRATISLAVA - Podnikateľ Alexej Beljajev tvrdí, že nebuduje súkromný rybník. Poslankyňa OĽaNO Veronika Remišová podľa neho nezmyselne konštruuje.

"V lokalite Važca, kde vlastním rodinný dom, som ako podnikateľ v poľnohospodárstve riadne a v súlade so zákonom požiadal o dotáciu na vybudovanie rybníka. Ten bude slúžiť nielen ako rekreačná zóna pre verejnosť, ale napríklad aj ako rezervoár vody pre hasičov, respektíve ako vodné teleso, ktoré v časoch veľkých dažďov prebytočnú vodu zachytí," opísal Beljajev vo svojom pondelkovom stanovisku.

Podnikateľ Beljajev: Nebudujem súkromný
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MŽP)

Doplnil, že zo žiadanej dotácie mu bola priznaná približne polovica. "A samotné náklady na celý projekt budú približne dvojnásobné," uviedol. Beljajev tak reagoval na piatkovú (11.5.) tlačovú konferenciu OĽaNO, kde predstavitelia hnutia informovali o tom, že ministerstvo pôdohospodárstva priznalo dotáciu vo výške 330.000 eur aj veľkopodnikateľovi Beljajevovi. Podľa poslancov má byť určená na výstavbu rybníka k jeho rodinnému domu.

Podnikateľ Beljajev: Nebudujem súkromný
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MŽP)

Remišová doplnila, že Beljajev v žiadosti o dotáciu od ministerstva pôdohospodárstva písal o rozvoji cestovného ruchu a náklady na rybník uviedol vo výške viac ako 600.000 eur. O dva mesiace neskôr však v oznámení pre okresný úrad podľa nej písal o privátnom areáli pri jeho rodinnom dome a náklady na rybník určil vo výške 78.000 eur.

"Tlačovú konferenciu poslankyne Veroniky Remišovej a tvrdenia, ktoré predniesla aj v súvislosti s mojou osobou, považujem za príklad zlomyseľného populizmu politika, ktorý nedokáže priniesť žiadnu zmysluplnú tému. Namiesto toho vytvára nezmyselné a väčšinou aj úplne nepravdivé konštrukcie. Závery, ktoré vyvodila aj voči mojej osobe, ma urážajú a v súčasnosti ich skúmajú moji právnici," dodal Beljajev v stanovisku.

Podnikateľ Beljajev: Nebudujem súkromný
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MŽP)

Pripomenul, že v Poprade vlastní Tatravagónku Poprad, postavil si preto v danej lokalite dom. "Projekt rybníka vznikol ako idea na zlepšenie situácie s vodou na danom území. Bol riadne odkonzultovaný na všetkých príslušných úrovniach, schválený a v danej lokalite aj vítaný," opísal Beljajev.

Dodal, že na Slovensku už roky riadne podniká, zamestnáva tisíce ľudí a riadne platí dane aj odvody. "Podnikám v ťažkom priemysle, kde oživujeme, alebo nanovo budujeme kapacity, na ktoré generácie politikov po Novembri 1989 doslova zabudli. Naše know-how, skúsenosti, kvalitu a inovácie vyvážame do celého sveta," konštatoval. Má preto podľa vlastných slov množstvo námetov na zmysluplnú politickú prácu, ktorá by smerovala k reálnym riešeniam pre reálnych ľudí a k zvyšovaniu kvality života v krajine.

Viac o téme: Veronika RemišováAlexej BeljajevKauza rybník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu