Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Blahová sa poriadne rozohnila, prázdne stoličky na výbore: Koaliční poslanci sa vyhovárajú

Natália Blahová Zobraziť galériu (4)
Natália Blahová (Zdroj: Foto: SITA/Marek Mrviš)

BRATISLAVA - Poslankyňa za stranu Sloboda a solidarita sa poriadne rozohnila. Zasadanie výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny vyšlo nazmar. Prítomní nebol nikto z poslancov vládnej koalície. Jediný, kto sa ospravedlnil bola Lucia Žitňanská. Ostatní čakajú na náhradu za Jaroslava Ridoška.

Blahová svoje rozhorčenie zverejnila na Facebooku. "Na výbore pre ľudské práva a národnostné menšiny sa nezúčastnil ani jeden poslanec vládnej koalície. Výbor nebol uznášania schopný. Ako gestorský výbor sme teda nemohli rokovať a schváliť ani len správu ombudsmanky," uviedla poslankyňa.

Blahová sa poriadne rozohnila,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Natália Blahová)

Bez náhradníka za Ridoška neprídeme

Na výbore boli okrem Blahovej prítomní Anna Verešová, predsedníčka výboru, a Elena Červeňáková z hnutia OĽaNO, Zuzana Zimenová a Milan Mazurek. "Ospravedlnila sa Lucia Žitňanská. Ostatní poslanci vládnej koalície vraj odkázali, že prídu, až keď si vyberú náhradníka za pána poslanca Ridoška, ktorý odišiel na ministerstvo. Nie je jasné, dokedy chcú robiť takéto obštrukcie," napísal pre Topky Blahová. Jaroslav Ridoško odišiel z výboru na ministerstvo zdravotníctva krátko po vyslovení dôvery novej vláde.

Jaroslav Ridoško
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Marko Erd)

Žitňanská mala iný program

"Členka výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny za stranu Most-Híd Lucia Žitňanská sa na zasadnutí spomínaného výboru nezúčastnila pre iné pracovné povinnosti," napísala pre Topky hovorkyňa strany Most-Híd Klára Debnár. "Zúčastnila sa na zasadnutí vedeckej rady Paneurópskej vysokej školy, na ktorom p. Pavlovi Holländerovi a p. Marošovi Šefčovičovi bolo udelené vyznamenanie vo forme čestného doktorátu - Doctor honoris causa. Svoju neúčasť ospravedlnila."

Na výbore sa malo rozoberať niekoľko tém medzi nimi dva návrhy Blahovej. Jeden sa týka problematiky prostitúcie a šírenia nákazy syfilisu v okrese Trebišov. Blahová si chcela rovnako vyžiadať správy o úspešnosti výkonu súdnych rozhodnutí. Okrem iného sa na výbore mala rozoberať aj správa o činnosti komisára pre deti za rok 2017. Opakovanú stretnutie výboru by sa malo konať 16. mája.

Vo veci sme oslovili aj ostatných poslancov i tlačové oddelenia vládnych strán.

Viac o téme: Natália BlahováNárodnostné menšiny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu