Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Emotívna obhajoba Krištúfkovej o vzťahoch so zavraždenými milencami: Bola to láska

Petra Krištúfková Zobraziť galériu (6)
Petra Krištúfková (Zdroj: Topky.sk / Martin Bublavý)

BRATISLAVA - Dohnala ju škandalózna minulosť? Poslankyňa Petra Krištúfková (Sme rodina) včera po dvoch rokoch skončila v Osobitnom kontrolnom výbore NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva - SNS sa totiž nepáčili jej bývalí partneri. Aký bol Krištúfkovej život s mafiánmi?

Krištúfková v minulosti žila s mafiánskym bosom Róbertom Diničom, s ktorým má jednu dcéru, pričom spájaná bola aj so šéfom piťovcov Jurajom Ondrejčákom či nechválne známym gangstrom Petrom Steinhübelom alias Žaluďom.

Ondrejčák si momentálne odpykáva 16-ročný trest, Steinhübel zomrel v roku 1999 po tom, čo ho pred Bratislavskými mraziarňami zasiahla dum-dum strela. Krištúfková nás po našich otázkach odkázala na svoj prejav v pléne.

Emotívna obhajoba Krištúfkovej o
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Muž, do ktorého sa zamilovala

Poslankyňa sa počas svojej obrany preniesla do obdobia tesne po páde komunizmu, keď mala sedemnásť rokov a začal jej vzťah s Diničom. Ten zahynul po štyroch rokoch ich spoločného života v roku 1998 po tom, čo si ho pred domom v Bratislave vystriehli Sýkorovci. 

„Vtedy som sa zoznámila aj s otcom mojej dcéry. Pre mňa to bol jednoducho muž, do ktorého som sa zamilovala a prepáčte, nevidela som v ňom človeka, o ktorom vy teraz hovoríte. Toto má byť tá moja vina?" pýta sa Krištúfková.

Emotívna obhajoba Krištúfkovej o
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Juraj Ondrejčák alias Piťo

Bez podpory a na ulici

Tvrdí, že po smrti Diniča zostala bez akejkoľvek podpory takmer na ulici aj s ročnou dcérkou. „A tu máte aj odpoveď na vaše otázky, či som bola súčasťou toho sveta, o ktorom hovoríte. Odpovedám, nebola," hovorí a dodáva, že takíto ľudia obvykle nekončia bez peňazí a na ulici.

„Ja som nikdy nebola súčasťou toho sveta. Bola to doba po páde režimu, ale bohužiaľ niektoré veci, ktoré sa diali vtedy, sa dejú aj teraz. Len sú sofistikovanejšie a uhladenejšie a v drahých oblekoch, že pán Hrnko?" povedala Krištúfková.

Petra Krištúfková
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky.sk / Martin Bublavý)

Petra Krištúfková

Nebola súčasťou toho sveta

„Mali sme vtedy dvadsaťtri, dvadsaťdva až dvadsaťtri rokov. Žiadna éra géčiek vtedy ešte neexistovala. Chcete ma teraz súdiť za to, že som v tom čase nemala schopnosť vidieť budúcnosť, ktorá sa potom ukázala? Toľko k faktom," uviedla.

Ako dodala, bolo jej nepríjemné hovoriť o čisto súkromných veciach. Krištúfková tvrdí, že nebola súčasťou toho sveta. „Ja na základe faktov viem všetko, čo sa týka mňa, vysvetliť jasne a zrozumiteľne. Tak ako v minulosti, tak aj dnes aj v budúcnosti," povedala a uzavrela, že pred poslancami stojí „ako žena a matka, ktorá vysvetľovala, ako sa v 17-tich zaľúbila do muža".

Peter Steinhubel
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Peter Steinhübel

Viac o téme: Sme rodinaPetra Krištúfková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu