Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nové odhalenia v škandále únosu Vietnamca vládnym špeciálom: Časová os nesedí, klame ministerstvo?

Vládny špeciál Airbus A319 Zobraziť galériu (2)
Vládny špeciál Airbus A319 (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA - Kauza únosu vietnamského občana Trinh Xuan Thanha, do ktorej je namočené aj Slovensko, sa opäť zamotáva. Najnovšie sa objavili ďalšie nezrovnalosti v tvrdeniach ministerstva vnútra.

Ako informuje portál Aktuality.sk, nesedia totiž časy schôdzky slovenských a vietnamských bezpečnostných úradníkov. Podľa nemeckého týždenníka Der Spiegel mala schôdza v hoteli Bôrik oficiálne trvať od 11:00 do 17:00, ministerka vnútra Denisa Saková zas tvrdí, že trvala dve hodiny.

Podľa údajov portálu adsbexchange však Airbus A319 s vietnamskou delegáciou mohol v Bratislave pristáť až po 13:11. Ďalší nemecký denník TAZ túto verziu nepriamo potvrdzuje - uvádza, že lietadlo priletelo krátko poobede a do Moskvy odletelo už po hodine a pol.

Ak sa do úvahy vezme, že sa delegácia na stretnutie musela presunúť autom, tak sa schôdza mohla začať až okolo 13:30, tvrdia Aktuality. Vzhľadom na to, že vládny špeciál následne mal odletieť o 14:53 a Vietnamci sa museli dostať z Bôrika späť na letisko, odísť mohli už o 14:30.

Schôdza teda mohla trvať približne hodinu - a nie oficiálnych šesť hodín, ako uvádza Der Spiegel, ani dve hodiny, ako vysvetľovala Saková. Dôvod skoršieho ukončenia rokovania známy nie je.

Viac o téme: VietnamTrinh Xuan Thanh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu