Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

SaS chce vyhlásiť Žitný ostrov za chránenú vodohospodársku oblasť

Politická strana Sloboda a Solidarita chce vyhlásiť Žitný ostrov za chránenú vodohospodársku oblasť
Politická strana Sloboda a Solidarita chce vyhlásiť Žitný ostrov za chránenú vodohospodársku oblasť (Zdroj: YouTube/Sloboda a Solidarita)

BRATISLAVA - Žitný ostrov by mal byť chránenou vodohospodárskou oblasťou. Myslia si to poslanci Národnej rady SR zo SaS Anna Zemanová, Radoslav Pavelka a Jana Cigániková, ktorí navrhujú zákon na vyhlásenie Žitného ostrova za chránenú vodohospodársku oblasť.

"Návrh zákona primárne reaguje na problémy ochrany kvality podzemnej vody najväčšej zásobárne pitnej vody, Žitného ostrova," uvádzajú poslanci. Pripomínajú, že Žitný ostrov predstavuje nádrž statických podzemných vôd s akumuláciou vyše 15.109 m3 pomerne kvalitnej vody.

"Žitný ostrov svojím potenciálom je schopný zásobiť vodou prakticky celé Slovensko," zdôrazňujú s tým, že si vyžaduje maximálnu ochranu. SaS upozorňuje na zistenia toxických pesticídov vo verejnom vodovode na Žitnom ostrove. Liberáli priznávajú, že právna norma by mala negatívny vplyv na rozpočet verejnej správy, ale pozitívny na životné prostredie.

Viac o téme: Chránená oblasťSlovenskoSloboda a SolidaritaŽitný ostrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu