Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Schválenie Zmeka za náčelníka generálneho štábu je pohrdnutie príslušníkmi OS SR, tvrdí Heger

Eduard heger
Eduard heger (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

BRATISLAVA - Schválenie generálmajora Daniela Zmeka za náčelníka generálneho štábu je podľa poslanca NR SR za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) Eduarda Hegera pohrdnutie príslušníkmi Ozbrojených síl (OS) SR aj občanmi SR.

"V tejto funkcií musí byť ten najlepší z najlepších a túto podmienku generálmajor Zmeko nespĺňa. Nemá na to dostatok skúseností, a aj spôsob, akým vedie verejné obstarávanie obrnených vozidiel, ho diskvalifikuje. V ozbrojených silách je pripravených viacero vhodných kandidátov. Medzi nich patria i zástupcovia náčelníka generálneho štábu, ktorí už dnes tieto kritéria spĺňajú," uviedol Heger. Dodal, že do ozbrojených síl politika nepatrí, a preto "skratky v podobe politických sympatií v réžií Slovenskej národnej strany hnutie OĽANO považuje za hrubý prešľap". Informoval o tom hovorca hnutia OĽANO Matúš Bystriansky.

Vláda SR dnes odsúhlasila nomináciu Daniela Zmeka za nového náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR s tým, že Zmeko nahradí doterajšieho náčelníka generála Milana Maxima, ktorému sa končí funkčné obdobie 6. mája tohto roka. Zmeko v súčasnosti pôsobí v rezorte obrany ako národný riaditeľ pre vyzbrojovanie a má dohľad nad modernizačnými projektmi. Zmeka aj povýšia, a to z hodnosti generálmajora na generálporučíka.

Viac o téme: Eduard HegerDaniel Zmeko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu