Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Galko: Je nemysliteľné, aby Drucker dokázal zvládnuť očistu polície

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Kandidát na post ministra vnútra Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) riadil rezort zdravotníctva systémom pokusov a omylov a je o ňom známe, že nedokázal premiérovi v demisii Robertovi Ficovi (Smer-SD) účinne oponovať, keď ho v priamom prenose ponížil pred verejnosťou. Vyhlásil to podpredseda SaS a člen brannobezpečnostného výboru Ľubomír Galko, ktorý považuje za nemysliteľné, že Drucker zabezpečí očistu polície.

"Je nemysliteľné, aby dokázal zvládnuť úlohy, ktoré by pred ním v rezorte vnútra stáli, ako výmena čelných funkcionárov v policajnom zbore, na inšpekcii ministerstva vnútra a celkovú očistu polície od vplyvov organizovaného zločinu," myslí si Galko. Podľa jeho slov z nominácie Druckera vidieť, že koalícia je neschopná sebareflexie a ženie krajinu do hlbokej krízy. "Znova vyzývame koaličných poslancov, aby podporili predčasné voľby," dodal.

Dezignovaný premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) navrhol na post ministra vnútra súčasného šéfa rezortu zdravotníctva Tomáša Druckera. Ministerstvo zdravotníctva by po ňom mala prebrať štátna tajomníčka rezortu Andrea Kalavská. Pellegrini to v utorok povedal novinárom po tom, čo sa prezident Andrej Kiska rozhodol nevymenovať novú vládu. Pellegrini chce Kiskovi v stredu (21.3.) doručiť nový návrh na vymenovanie členov novej vlády. Zmeny na ostatných pozíciách podľa neho nebudú.

Viac o téme: Minister vnútraĽubomír GalkoTomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu