Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vrťo sa vzdal členstva v strane SaS, republiková rada to vzala na vedomie

Roman Vrťo
Roman Vrťo (Zdroj: TASR - Dušan Hein)

BRATISLAVA - Roman Vrťo sa vzdal členstva v opozičnej strane Sloboda a Solidarita (SaS), jej republiková rada zobrala v pondelok (29.1.) jeho rozhodnutie na vedomie. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Katarína Svrčeková.

Témou zasadnutia rady boli medializované podozrenia, že Vrťo získal a využil verejné zdroje na svoje podnikateľské aktivity v rozpore s dobrými mravmi. "Počas diskusie Vrťo odmietol medializované informácie o nehospodárnom nakladaní s eurofondami v občianskom združení a označil ich za nepravdivé," uviedla Svrčeková. Svoje dobré meno tak bude podľa nej obhajovať už ako nečlen SaS.

Spravodajský portál Aktuality.sk tento týždeň informoval, že Vrťo vlastní IT firmu eSoft a je tiež zakladateľom občianskeho združenia Sportpolana, ktoré získalo štedré dotácie z eurofondov. Má ísť o vyše 190.000 eur od Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA), ktoré boli vyčlenené na rozvoj turizmu v Podpoľaní. Podľa zistení Aktuality.sk boli zmluvy uzavreté za druhej Ficovej vlády. Za PPA vtedy zodpovedal minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek (Smer-SD). Okolo 30.000 eur dostalo združenie Sportpolana na mobilnú aplikáciu Podpoľanie a ďalších 60.000 eur išlo na podporu webu podpolanie.sk.

Vrťo podľa portálu nevedel vysvetliť, ako aplikácia funguje a odkázal na jej dodávateľa spoločnosť Datalan. Tá deklaruje, že zabezpečila potrebnú funkcionalitu. Aktuality.sk pred pár dňami informovali aj o tom, že Vrťo prepísal svoju firmu DetvaNet na konateľa, ktorého meno figuruje aj v bývalej firme Ladislava Bašternáka.

Viac o téme: SaSRoman Vrťo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu