Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vianoce u nového župana: Pri stole necháva prázdne miesto

Juraj Droba s rodinou Zobraziť galériu (2)
Juraj Droba s rodinou (Zdroj: archív J.D.)

BRATISLAVA - Novozvolený bratislavský župan Juraj Droba strávi Vianoce so synom a s rodičmi. Okrem tradičných jedál však na stole miesto kapustnice pribudne rybacia polievka. Droba okrem iného necháva pri stole jeden prázdny tanier pre všetkých, ktorí nemôžu byť s nimi.

Novozvolený župan bude Vianoce tráviť s rodičmi a so synom. "Šéfkou varenie a pečenia bude mama, ja som synom pôjdem po kapra, vianočný stromček a aj ho spolu vyzdobíme," uviedol pre Topky Juraj Droba.

"Držíme sa tradícií, na Štedrý deň jeme málo a okolo šiestej začne Štedrá večera. Začíname ju tradične oplátkami s medom a vlašskými orechmi, pokračujeme rybacou polievkou a kombináciou kaprích podkovičiek a rybieho filé so šalátom. Darčeky sa rozbaľujú po večeri."

Juraj Droba so synom Jurkom
Zobraziť galériu (2)
Juraj Droba so synom Jurkom  (Zdroj: archív J.D.)

Pri stole majú prestretý jeden prázdny tanier pre všetkých tých,ktorí nemôžu byť na Štedrý večer pri stole s ich rodinou. Darčeky ešte stále nosí Ježisko. "Budeme preto musieť syna Jurka na pol hodiny zabaviť mimo bytu, aby stihli darčeky prísť pod stromček," dodal Droba.

Viac o téme: VianoceJuraj Droba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu