Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Unikli prvé detaily z rokovania Smeru: Na Maďariča zareagoval aj Fico, Kažimír priznal prievan

Peter Kažimír
Peter Kažimír (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predstavitelia najužšieho vedenia koaličného Smeru-SD na utorkovom (14. 11.) rokovaní len otvorili na dome okná, aby mohli vyvetrať. Takto stručne pred stredajším rokovaním vlády komentoval dianie v Smere-SD podpredseda strany a minister financií Peter Kažimír.

Po stretnutí straníckych špičiek, na ktorom sa rozoberal výsledok Smeru-SD v krajských voľbách, najskôr podpredseda a minister kultúry Marek Maďarič informoval, že ponúkol svoju stranícku funkciu. Následne tlačové oddelenie Smeru-SD uviedlo, že tak urobili všetci podpredsedovia. Šéf strany Robert Fico deklaroval, že si váži ich krok a zároveň vyjadruje plnú dôveru všetkým podpredsedom strany, s ktorými má záujem na ďalšej spolupráci.

"Predseda vlády SR a predseda strany Smer–SD Robert Fico si váži krok podpredsedu strany Mareka Maďariča, ako aj ďalších podpredsedov, ktorí všetci pred nastávajúcim snemom strany ponúkli svoje funkcie. Považuje to za prejav vysokej politickej kultúry," uviedol tlačový odbor sociálnych demokratov.

Maďarič uviedol, že svoju abdikáciu ničím nepodmieňoval. "Na vedení som prezentoval svoj pohľad na voľby, ako aj názor na potrebu zmien na viacerých úrovniach strany. Nehovoril som o menách, okrem vlastného, keďže som ponúkol možnosť svojej abdikácie na funkciu podpredsedu strany," konštatoval Maďarič. Jeho abdikácia sa vzťahuje najmä k pocitu, či dokáže byť ešte dostatočne platným členom vedenia.

Marek Maďarič hneď po župných voľbách označil výsledok hlasovania za prehru pre Smer-SD. Hovoril o potrebe výrazných zmien na viacerých úrovniach strany. A to o politických, programových aj personálnych. Potrebu zmien načrtol aj podpredseda Smeru-SD a vicepremiér Peter Pellegrini. Smer-SD má šiestich podpredsedov. Sú nimi Robert Kaliňák, Marek Maďarič, Peter Žiga, Peter Kažimír, Peter Pellegrini a Juraj Blanár.

Viac o téme: Smer-SDPeter Kažimír
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu