Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kancelária NR SR zabezpečila pre poslancov obedy v reštauráciách v okolí hradu a náhradnom bufete

Daniel Guspan
Daniel Guspan (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Kancelária NR SR zabezpečila pre poslancov parlamentu obedy v reštauráciách v okolí hradu, až do času, kým bude zavretá jedáleň a bufet v priestoroch NR SR. Ako e-mailom poslancov informoval vedúci kancelárie Daniel Guspan, náhradné stravovanie majú poslanci zabezpečené vo výdajni teplého bufetu na Západnej terase, kde bude poskytované jedno jedlo denne v cene 4,50 eura. V náhradnom bufete si poslanci budú môcť kúpiť napríklad aj párky. Poslanci tiež môžu obedovať v okolitých reštauráciách, kde ich obed vyjde na 4,80 eura až 5 eur.

Jedáleň a bufet sú v parlamente zatvorené od 1. októbra pre rozsiahlu rekonštrukciu celého stravovacieho zariadenia v Národnej rade SR. „Dôvodom tohto uzatvorenia je výkon nutných prípravných prác pred samotným začiatkom plánovanej rekonštrukcie prevádzky. Kancelária NR SR bude aj naďalej zabezpečovať občerstvenie počas rokovaní NR SR, zasadnutí Výborov NR SR, podujatí Kancelárie NR SR prostredníctvom snack baru - poslanecký salónik,“ napísal poslancom Guspan.

Kancelária Národnej rady SR pripravuje po 23 rokoch prevádzky rekonštrukciu celého stravovacieho komplexu v budove parlamentu. To znamená, že zamestnanci NR SR, poslanci, novinári sa budú musieť stravovať inde. Ako už skôr informovala agentúru SITA riaditeľka Odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Zuzana Čižmáriková, počas prerušenia poskytovania stravovacích služieb bude zamestnávateľ svoju povinnosť voči zamestnancom riešiť poskytnutím gastrolístkov.

Podľa Čižmárikovej dôvodom rekonštrukcie je nutná potreba obnovy infraštruktúry a zosúladenia s aktuálne platnými hygienickými normami a smernicami HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points.). „Plánuje sa rekonštrukcia všetkých rozvodov elektriny, plynu, vody, kanalizácie, úpravy vzduchu a tiež modernizácia technologického vybavenia,“ uviedla. Rekonštrukcia by mala trvať štyri mesiace.

Viac o téme: ReštaurácieParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu