Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kandidát na predsedu Košického samosprávneho kraja Raši dostal podporu Strany zelených Slovenska

(Zdroj: archív RR)

KOŠICE - Po strane SMER-SD a SMK-MKPsa k podpore Richarda Rašiho pridala aj Strana zelených Slovenska. Krajský predseda Strany zelených Slovenska, MVDr. Jozef Pokorný a kandidát na predsedu KSK Richard Raši dnes na Jahodnej podpísali memorandum o podpore kandidáta na predsedu Košického samosprávneho kraja.

Miesto vybrali symbolicky, pretože  tak Richard Raši ako aj Strana zelených Slovenska sú zásadne proti ťažbe uránu na Jahodnej.  „Je to obľúbené miesto s krásnou prírodou, kde rodiny trávia voľný čas a chceme, aby to tak zostalo aj do budúcnosti“, povedal Richard Raši.

„Výsledky, ktoré primátor dosiahol v Košiciach vidia všetci návštevníci mesta na vlastné oči a bolo by skvelé, ak by svoje skúsenosti mohol využiť pre celý kraj. Aj preto ho podporujeme v kandidatúre“, povedal krajský predseda Strany Zelených Slovenska MVDr. Jozef Pokorný a zároveňdodal “Na krajskej úrovni sme sa rozhodli pre podporu kandidáta, ktorý sa jasne prihlásil k zeleným témam, nášmu programu a akokandidát na predsedu KSK je najzvoliteľnejší a najperspektívnejší pre spoluprácu.“

Obaja sa zhodli, že problémy, ktoré treba riešiť v budúcnosti sú najmä: podpora tvorby nových pracovných miest - aby rodiny ostávali doma,ochrana životného prostredia, podpora riešenia starých environmentálnych záťaží, podpora pri odkanalizovaní obcía zásobovaní pitnou vodou,rozvíjanie turizmu, podpora regionálnychvýrobcovpotravín, podpora ekologickej výchovy,propagácia zdravého lokál patriotizmu, hrdosti na náš kraja zdravého životného štýluprevšetkýchobyvateľova mnohé ďalšie.„Nezabúdame ani na podporu ekologickej dopravy, budovanie ďalších cyklotrás a ich prepájanie, trávenie voľného času v prírode, ktorá je v celom kraji krásna a mimoriadne pestrá.“dodal Richard Raši.

Viac o téme: Richard RašiStrana zelených Slovenska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu