Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kľúčový svedok v kauze únosu prezidentovho syna skončil v zahraničí: Neuveríte, čím sa živí

Oskar Fegyveres Zobraziť galériu (3)
Oskar Fegyveres (Zdroj: Video / Denník N)

BRATISLAVA - Oskar Fegyveres, hlavný svedok zavlečenia Michala Kováča ml. do zahraničia, to v živote nemá jednoducho. Novinári zistili, ako nakoniec dopadol - kedysi príslušník rozviedky je dnes zmrzlinárom na Morave, kde žije aj so svojou druhou manželkou Klaudiou.

Ako vysvetľoval bývalý člen sledovacieho útvaru SIS v rozhovore pre Denník N, počas svojho života sa musel zmieriť s mnohými ranami a mnohými zmenami profesie. Vyskúšal si život taxikára, robotníka na poli, rozvážača pizze, viazača železa, žeriavnika či prácu v bezpečnostnej službe.

Fegyveresa jeho aktuálna profesia baví, vie si však predstaviť aj niečo lepšie. „Keď sú ľudia, tak ma to baví. Keď nie sú ľudia, čakám, kedy prídu, a cítim sa zbytočný. Je to práca, ktorú by zvládol každý. Cítim sa určite na viac," vysvetľuje bývalý policajt. Zároveň dodáva, že v budúcnosti by chcel mať život vo vlastných rukách, k čomu by patrilo vlastníctvo penziónu alebo rýchleho občerstvenia.​

Ako tvrdí, pri jeho súčasnej práci ho spoznáva veľa Slovákov, od ktorých ešte nemal žiadne negatívne ohlasy. „Aj tento víkend tu bola skupina asi desiatich mladých. Prešli okolo, vrátili sa, dali si zmrzku a potom hovoria: „Ujo, my sme vás spoznali, držíme palce,“ a odišli preč. Po toľkých rokoch je to celkom radosť. Predtým som si pre meno ani prácu nevedel nájsť," povedal Fegyveres.

Viac o téme: Mečiarove amnestieOskar Fegyveres
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu