Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico odsúdil útok dodávkou do ľudí odchádzajúcich z mešity v Londýne

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico odsúdil útok dodávkou do ľudí v Londýne, ktorí odchádzali z bohoslužby v mešite. Ako uviedol dnes na tlačovej besede, napriek tomu, že nemáme ešte všetky informácie k dispozícii, určite išlo o úmyselný útok. Britskej premiérke Therese Mayovej ponúkol všetku súčinnosť, najmä pokiaľ ide o výmenu informácií.

Zdá sa, ako by sme si na Slovensku neuvedomovali, aký komplikovaný je svet okolo nás. Fico zdôraznil, že chce, aby si verejnosť na Slovensku uvedomila, že žijeme v krajine, ktorá je bezpečná a stabilná. Nikto nemôže za nič dať žiadne záruky, ale môžeme to minimálne tvrdiť v tomto okamihu, dodal. Podľa premiéra možno by sme si mali trochu viac vážiť, že ľudia na Slovensku môžu ísť večer do kina a divadla a že sa nestalo nič také, čo by ich odstrašovalo od toho, aby sa voľne prechádzali alebo si sadli do reštaurácie. ,

"Máme aj svoje starosti, ale sme krajina, kde ľudia môžu spokojne spávať a ak sa nám bude tak dariť, ako sa nám darí, tak dúfam, že budeme napĺňať aj sociálne predstavy, lebo sme ľudia orientovaní doľava," uviedol Fico na tlačovej besede, kde zároveň prezentovali s ministrom financií Petrom Kažimírom novú makroekonomickú prognózu Slovenska.

Podľa slovenského premiéra nie je celkom samozrejmosť, že krajine sa darí a má výsledky. Môžete vláde vyčítať čokoľvek, ale toto je profesionálna vláda. "Vie, čo má robiť a sú za ňou aj konkrétne výsledky," argumentoval. Fico ubezpečil, že súčasná vláda venuje bezpečnosti maximálnu pozornosť a je to téma, ktorej sa aj s bezpečnostnými zložkami denne venuje.

Po útoku dodávkou neďaleko mešity v londýnskom Finsbury Parku jeden človek zahynul a ďalších osem sa zranilo. Po incidente zatkli 48-ročného muža, ktorý vozidlo šoféroval. Vyšetrovanie vedie protiteroristická jednotka. Podľa Rady moslimov Británie dodávka zámerne vrazila do ľudí, ktorí práve odchádzali z večernej bohoslužby. V oblasti sú dve mešity a v uliciach tak mohlo byť niekoľko stoviek ľudí, ktorí sa zúčastnili na bohoslužbách pri príležitosti moslimského svätého mesiaca Ramadán.

Viac o téme: DodávkaRobert FicoLondýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu