Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mečiarova megakonšpirácia na diskreditáciu odhalená: Namočil Kisku a repera Tona S.

Vladimír Mečiar Zobraziť galériu (3)
Vladimír Mečiar (Zdroj: SITA/Peter Maďar)

BRATISLAVA - Všetci sa proti nemu spriahli! Mečiar vidí za obnovením verejnej debaty v súvislosti s jeho amnestiami jednu veľkú konšpiráciu. Filmy, klipy a petícia, ktoré kritizujú Mečiarove amnestie sa objavili iba nedávno. Toto priviedlo kedysi najmocnejšieho muža na Slovensku k prekvapivému záveru. Pravda je však úplne niekde inde.

Mečiar vo včerajšej relácii vyhlásil, že za obnovením témy jeho amnestií, je koordinovaná aktivita.  "Fakticky je to táto vláda. Ide o hlavu Roberta Fica," obhajoval sa bývalý predseda HZDS.

Megakonšpirácia

Podľa neho sa do konšpirácie zapojili aktéri už pred pár rokmi. "Veď to išlo z fondu Ministerstva kultúry ten film, ktorý bol natočený, išlo to z peňazí Slovenskej televízie, ktorý bol natočený, čiže účelovo to robil niekto už pár rokov ako to vrcholilo. Tú divadelnú hru tiež niekto pripravuje, tie pesničky tiež niekto platí, takže kto to všetko takto organizuje?," pýtal sa rečnícky včera v televízii Mečiar v jeho tradične útočnom duchu.

Mečiar na zadnom sedadle svojho auta
Zobraziť galériu (3)
Mečiar na zadnom sedadle svojho auta  (Zdroj: TASR – Jakub Kotian )

Namočil Kisku aj neziskovku

Ďalej namočil do konšpirácie aj prezidenta Kisku a neziskovku Via Iuris, ktorá rozbehla petíciu na internete na zrušenie amnestií. "Ten prezident tiež náhodne vystúpil, dvakrát v televízii bežali filmy o tom, že teda akosi aký som ten zločinec a zlý - to  niekto tiež samé od seba zaplatil - to všetko naraz v istom časovom úseku presne ladené po sebe na stupňovanie aktivity - teraz podpisové akcie, aby to malo masový charakter - čiže ktorí ste ešte neangažovali sa za to, aby ten štát utŕžil hanbu - angažujte sa!"

Mečiarova megakonšpirácia na diskreditáciu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro foto TA3)

Všetko je inak

Všetko je však inak, za spomínanými aktivitami nestojí žiadna šedá eminencia, ktorá by to riadila. Filmom mal na mysli Mečiar Únos, film, ktorý sa premieta iba pár dní. Divadelná hraje nová divadelná hra Kopytovcov VOĽBY2020: Gágaji, táraji a prďúsi!!! aktuálne premietaná v divadle na Malej scéne.

Dvomi skladbami myslel Mečiar pravdepodobne klipy od autorov Kopytovci a Tono S. Od prvého zo zmienených autorov nesie skladba názov Chcel by som byť politikom, ktorá je úpravou legendárnej piesne J. Filipa a M.Lasicu Chcel by som byť taký báči a druhá skladba názov Neublížil som.

Chcel by som byť politikom od Kopytovcov

Neublížil som od Tóna S.

"Dvami filmami v televízii" mal na mysli "pastier oviec" pravdepodobne dokumentárny film RTVS o únose Michala Kováča ml. a Mečiarových amnestiách.

Viac o téme: AmnestieVladimír MečiarBéla Bugár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu