Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kauza kebab naberá na obrátkach: Mazurek je na smiech Slovensku, trápna obhajoba!

Milan Mazurek Zobraziť galériu (6)
Milan Mazurek (Zdroj: FOTO TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Kauza kebab pokračuje. Poslanec ĽSNS Milan Mazurek, ktorého po jeho stredajšom veľkom prejave proti islamu nachytali pri kupovaní si kebabu, sa okrem toho, že sa stal terčom množstva vtipov na internete, rozhodol brániť.

Ku kauze, o ktorej informoval aj glob.sk, sa vyjadril na Facebooku. Ako tvrdí Mazurek, s Uhríkom hľadali reštauráciu alebo fast food, aby sa mohli rýchlo najesť. „Zbadali sme nápis Pizzeria a kebab. Tak sme vošli, netušili sme, kto stánok vlastní," hovorí a dodáva, že nie sú rasisti a vôbec im neprekážalo, keď im jedlo dal človek tmavšej pleti.

Zároveň ale tvrdí, že si kebab nedali a podľa neho vraj žiadne jedlo nereprezentuje nejakú vražednú ideológiu, hoci ešte v stredu pripomínal aj výrok Andreja Danka o tom, ako islamizácia začína kebabom.

Oboch poslancov „vymákol" ešte stále nováčik v parlamente Ján Marosz (OĽaNO). Aj jemu sa v odpovedi ušlo. „Zaujímavý bol ale pohľad na Matovičovho poslanca Marosza, ktorý s nesmiernym strachom v pohľade vždy rýchlo sklopil zrak. Sedel sám v rohu, ticho a ani na nás poriadne nepozrel. Bolo nám ho trochu ľúto, pripadal nám ako stredoškolák z amerického filmu, s ktorým nikto nechce ísť na maturitný ples," smial sa Mazurek a dodal, že o to väčśie prekvapenie pre oboch kotlebovcov bolo, keď ich odfotil a zavesil na internet s komentárom.

Poriadna diskusia sa rozprúdila aj pod profilom Martina Dubéciho, kde sa riešilo vyjadrenie Uhríka. "Niečo na odľahčenie z trápnej "kebabovej" kauzy. Áno, "zradili" sme s Miňom Mazurekom slovenský národ tým, že sme si omylom išli dať vyprážaný syr a kura do fastfoodu, kde sa motajú aj slovenskí čašníci a kde predávali okrem iného aj kebab," napísal Uhrík. 

„A vám by napadlo, že to je turecká reštaurácia? Toto je hádam ako cvičenie z pisa testov," ironicky komentoval Dubéci menu samotného fastfoodu. „Kks, nad vchodom majú napúsané, že majú pravé turecké jedlo, nech už to je kura alebo teľa. Plus, pokiaľ viem, je v staffe jedna Slovenka. Veď nech priznajú konečne, že im to chutí. Nech vyjdu z kebabovej skrine. A o tom syre tiez silno pochybujem," čudoval sa zas Dušan.

Kauza kebab naberá na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB / Martin Dubéci)

Internet taktiež nelenil a z dvojice si strieľal jedna radosť. 

Kauza kebab naberá na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB / Zomri)

Žarty na účet Milana
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB / Málo cynizmu na toto mesto)

Žarty na účet Milana
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB / Samo Forus)

 

 

Viac o téme: ĽSNSMilan Mazurek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu