Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kotleba adresoval Ficovi nečakanú výzvu: Poď diskutovať do priameho prenosu!

Robert Fico a Marián Kotleba
Robert Fico a Marián Kotleba (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda Ľudovej strany - Naše Slovensko Marian Kotleba vyzýva predsedu vlády Roberta Fica, aby sa stretli v relácii vysielanej v priamom prenose a debatovali o výsledkoch jeho práce v Banskobystrickom samosprávnom kraji. Ako informoval podpredseda ĽSNS a poslanec Milan Uhrík, výzvu Ficovi zaslali v písomnej podobe do centrálny strany Smer-SD.

Podľa kotlebovcov totiž v relácii RTVS Sobotné dialógy, kde Fico kritizoval vedenie Banskobystrického kraja, Kotleba nebol prítomný a nemal možnosť obhájiť výsledky svojej práce. "Veríme, že premiér Fico ako chlap, ktorý vraj zvládne spraviť 1 000 kľukov, nebude mať problém prijať túto výzvu a vybaviť priestor na živé vysielanie vo verejnoprávnej RTVS. V prípade, ak by sa mu tento priestor nepodarilo vybaviť, sľubujeme, že sa pokúsime nájsť priestor na živé vysielanie v alternatívnych médiách," uviedol Uhrík.

Predseda vlády Robert Fico v sobotňajšej relácii Sobotné dialógy RTVS vyhlásil, že zvolenie Mariana Kotlebu za predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja bol experiment, ktorý kraju poškodil a treba ho ukončiť. Fico zároveň dodal, že označiť niekoho priamo za fašistu nie je jeho štýl. "Na druhej strane ale chcem povedať, že keď niečo chodí ako kačica, kváka ako kačica, vyzerá ako kačica, tak je to kačica. Ak si vezmeme všetky prvky, ktoré dnes vnímame pri tomto politickom zoskupení, môžeme hovoriť o tom, že tu máme reálne prvky fašizmu v slovenskej politike a proti tomuto sa chcem principiálne postaviť," povedal Fico v Sobotných dialógoch.

Viac o téme: Robert FicoĽSNSMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu