Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Gašparov škandál s konšpiračným pamfletom pokračuje: Odpoveď od kolegov policajtov!

Tibor Gašpar Zobraziť galériu (2)
Tibor Gašpar (Zdroj: SITA)

MNÍCHOV - Rozdiel medzi Slovenskom a Nemeckom? Zatiaľ čo hlava slovenskej polície Tibor Gašpar podpisuje konšpiračné pamflety, nemecká polícia aktívne bojuje proti falošným správam.

Ako upozorňuje Aliancia Fair Play, Tibor Gašpar by si mal vziať príklad z policajtov z Bavorska - tí totiž vyhlásili vojnu falošným správam. „Kým slovenský šéf policajtov konšpirácie a nezmysly podporuje, jeho zahraniční kolegovia proti ním bojujú,“ píše organizácia na svojom Facebooku.

Reagovali tak na hoax, ktorý sa šíril sociálnou sieťou. Žiadateľ o azyl podľa neho mal v Bavorsku znásilňovať, no policajti po vyšetrení zistili, že ide o hoax a upozornili na to verejnosť. „Prosíme ľudí, aby nám takéto veci hlásili a nerozširovali ich bez rozmyslu po internete,“ uviedli na svojom profile.

Gašparov škandál s konšpiračným
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Aliancia Fair Play, Polizei Oberbayern Süd)

Tieto falošné správy riešia aj trestnoprávne a tím sociálnych médii tohto policajného oddelenia je v kontakte s miestnymi kolegami, aby sa správy dokázali dostať k nemeckej verejnosti čo najrýchlejšie.

Gašpar momentálne čelí kritike, ktorá sa naňho zniesla po tom, čo sa jeho podpis objavil pod výzvou, ktorá je plná rôznych konšpiračných úvah a výrokov. Za vyhlásením stojí Neformálne ekonomické fórum Hospodárskeho klubu. Zatiaľ sa k textu oficiálne nevyjadril.

Výber konšpiračných a kontroverzných tvrdení z textu:

"Skutočne sme sa všetci vďaka korporátnym médiám a tzv. „slniečkárom“ stali v úvodzovkách takými „ostýchavými“ a v podstate zbabelými, že sa zdráhame jednoducho nazvať hlupáka – hlupákom, podliaka – podliakom, parazita – parazitom? Asi nie. Stále nám tu hrozia len islamizáciou, nebolo by načase povedať aj iné."

„Dnes sme dokonca svedkami ako sa Európania stávajú nevoľníkmi vo vlastnej krajine aj vďaka uplatňovaniu „ľudskoprávnemu imperializmu“ zo strany protinárodne orientovaných štruktúr. Aby sme tieto štruktúry identifikovali musíme poznať ich slovník. Tým sú eufemizmy ako je „politická korektnosť“, „humanitárne bombardovanie“, „obranná vojna na druhej pologuli“ , prípadne ďalší skvost „Zákerný nepriateľ napadol naše lietadlá, pokojne bombardujúce jeho dediny a mestá.“

„Súčasná migrácia je precízne politicky a mediálne organizovaný stret s našou európskou civilizáciou. Ak vychádzame Huntingtonovej knihy „Stretu civilizácií“, autor stret civilizácií vnímal len ako potenciu v ďalekej budúcnosti. Diabol, ak máme veriť v jeho existenciu, tak určite niektorým politikom našepkal.“

„Preto dnešný odchádzajúci „dolárový svet“ zorganizoval vojny v Afrike a na Strednom východe. Vďaka nositeľke nemeckej moci kancelárke A. Merkelovej, ktorá sa úspešne podieľa na importe migrantov do EÚ, tu máme, čo máme.“

„Náš klub nevytvára nejaké sprisahania, ako sme svedkami u mnohých zahraničím platených mimovládnych organizácií. A keď sme už túto tému načali, treba povedať, že so sprisahaniami to nie je až tak jednoduché.“

Viac o téme: Tibor GašparAliancia Fair Play
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu