Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hlina sa pustil do Kotlebovcov: Nasľubovali vyriešenie Rómov, namiesto toho rozoberajú igelitky

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ignorácia extrémistov či neštandardných strán nestačí, treba s nimi bojovať. Myslí si to predseda KDH Alojz Hlina. Kotlebovci budú preto pre KDH jeden z hlavných politických súperov. Hnutie by chcelo odkrývať, že politika extrémistov je "o ničom".

"My sme sa zamýšľali nad tým, ako pristupovať k neštandardným stranám aj extrémistom. Či ich ignorovať, alebo s nimi bojovať. A vychádza nám, že s nimi treba bojovať, že ignorácia nestačí. Ja som bojovník, nerád sa pozerám, takže my sa asi prikloníme k tomu, že budeme upozorňovať, odkrývať, že politika extrémistov je o ničom," povedal Hlina.

Radikáli podľa neho nasľubujú, že urobia poriadok, čo im ľudia uveria, ale v skutočnosti poriadok urobiť nedokážu, lebo nemajú riešenia. "Kotlebovci nasľubovali, že vyriešia Rómov a v parlamente riešia miesto toho počet poslancov alebo igelitky. Oni vedia, že nemôžu odkryť karty, lebo ľudia by zistili, že nemajú riešenia. A je zodpovednosť aj nás politikov, ale aj spoločnosti, aby tlačila a odkrývala to, že nemajú riešenia," poukázal Hlina.

Pre KDH je dôležité ponúkať ľuďom svoj program a riešenia, ktoré na rozdiel od ĽSNS má. "Očakávame, že sa nájde pár ľudí, ktorých to bude zaujímať. Aj keď dnes niektorých ľudí zaujíma skôr to, aký má niekto šál a koho bude ďalšie dieťa. Žijeme v naozaj zvláštnej dobe," poznamenal šéf KDH. Politika sa podľa neho dostáva na križovatku, ale zatiaľ nikto nevie, čo príde a ako sa to skončí.

V súvislosti s nárastom popularity extrémizmu a neštandardných strán uviedol, že stúpajú preto, lebo štandard nie je senzitívny voči náladám spoločnosti. "Ale je otázne, či ak by bol senzitívny, či by to pomohlo, či tých ľudí to nepokúša a či by aj tak nehľadali niečo nové. Nerád to priznávam, ale v niektorých veciach ešte nevieme, čo bude," uzavrel.

Viac o téme: ExtrémizmusAlojz HlinaKotlebovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu