Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Poslanci Smeru si poriadne zavarili: Svedok potvrdil kupovanie voličských hlasov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nový svedok potvrdil kupovanie voličských hlasov v obci Lomnička (okres Stará Ľubovňa). Ide o prípad dvoch poslancov strany Smer-SD, ktorí boli podozriví z kupovania voličských hlasov v rómskych osadách. Informovala o tom RTVS v relácii Správy RTVS. Zdroj RTVS hovorí, že frekvencia ľudí, ktorí majú záujem o hlasy miestnych Rómov, je počas volieb veľmi častá, a deje sa to už roky.

Prieskum politických strán prináša veľký zvrat! Pravicová opozícia by porazila Smer

RTVS už dávnejšie upozornila na to, že v marcových parlamentných voľbách prekrúžkovali v obci najpopulárnejšieho politika Smeru-SD Roberta Fica dvaja poslanci Stanislav Kubánek a Peter Chudík. Polícia po reportáži začala trestné stíhanie, niekoľko mesiacov vyšetrovala volebnú korupciu a napokon stíhanie zastavila.

RTVS má k dispozícii uznesenie vyšetrovateľa, podľa ktorého sa sedem Rómov vo výpovediach najprv priznalo k tomu, že poslancom dali hlas za škatuľku cigariet. Označili aj človeka, ktorý hlasy pre poslancov kupoval. Ten to aj s údajným komplicom a dvoma poslancami odmietol. Vyšetrovateľovi sa však zdalo, že vo výpovediach sú rozpory.

Rómov teda konfrontoval s človekom, ktorý ich mal podplácať. Všetci siedmi následne začali tvrdiť, že v prvej výpovedi klamali a všetko si vymysleli. Podľa právnikov je bežná prax, že ak svedok účelovo zmení výpoveď, vyšetrovateľ by mu mal pohroziť, že za klamstvo mu hrozí väzenie a svedok nakoniec vyjde s pravdou von. Nič podobné však vyšetrovateľ neurobil a prípad uzavrel.

Viac o téme: VoľbySmer-SDKupovanie hlasov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu