Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ministerstvo školstva pripravuje nový návrh: Jednotné pravidlá týkajúce sa športu

Peter Plavčan
Peter Plavčan (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva chce určiť jednotné pravidlá pre zaraďovanie a vyraďovanie jednotlivých športov, športovcov a športových odborníkov do rezortných športových stredísk. Pravidlá majú slúžiť aj na vytvorenie zoznamu najvýkonnejších športovcov a určenie výkonnostných kritérií na zaradenie športovcov do výkonnostných kategórií.

Cieľom je tiež vzájomná spolupráca rezortných športových stredísk. Vyplýva to z predbežnej informácie k návrhu nariadenia vlády SR o jednotných pravidlách riadenia rezortných športových stredísk.

Ministerstvo školstva chce presadiť systémovú, dlhodobú a transparentnú podporu štátnej športovej reprezentácie a vrcholového športu. Má byť v súlade s pripravovaným projektom optimalizácie činnosti rezortných športových stredísk pri zabezpečení štátnej reprezentácie koordináciou medzi ministerstvom školstva, ministerstvom obrany a ministerstvom vnútra. Rezort upozorňuje, že v súčasnosti nie sú zavedené jednotné pravidlá riadenia rezortných športových stredísk.

Zaraďovanie jednotlivých športov, zaraďovanie a vyraďovanie športovcov a športových odborníkov do rezortných športových stredísk sa tak často deje bez vyjadrenia príslušných národných športových zväzov. Absentuje pritom aj výraznejšia spolupráca medzi jednotlivými rezortnými športovými strediskami. Do prípravy návrhu nariadenia sa môže zapojiť aj verejnosť. Podnety a návrhy môžu ľudia zasielať ministerstvu školstva do 2. novembra.

Viac o téme: ŠportMinisterstvo školstva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu