Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Galko sa stretol s britským veľvyslancom: V otázke dôležitosti NATO sa zhodujeme

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Odchod Veľkej Británie z Európskej únie, vnútropolitická, ale aj zahranično-bezpečnostná situácia dominovali včerajšiemu (12. 10.) neformálnemu stretnutiu poslanca Národnej rady SR za stranu Sloboda a Solidarita Ľubomíra Galka s britským veľvyslancom na Slovensku Andym Garthom.

"S pánom veľvyslancom sme hovorili o aktivitách v parlamente, ako aj mojom pôsobení v branno-bezpečnostnom výbore. Spoluprácu medzi parlamentným výborom a ministerstvom obrany som zhodnotil ako dobrú, na rozdiel od tej z predchádzajúceho volebného obdobia," uvádza Galko a dodáva, že na stretnutí sa rozprávali aj o situácii okolo poslanca Igora Matoviča. "Moje stanovisko je, že ak parlament zbaví Igora Matoviča poslaneckého mandátu, bude to bezprecedentný a nedemokratický krok," vraví Galko. 

Témou stretnutia bola aj myšlienka spoločnej armády Európskej únie. "Pánovi veľvyslancovi som tlmočil postoj strany SaS, že napriek odmietavému stanovisku Veľkej Británie, my sme pripravení o nej v dlhodobom horizonte diskutovať," poznamenáva Galko, ktorý zároveň prezentoval záujem strany SaS o užšiu integráciu v oblasti bezpečnosti a v rozumnej miere aj v zahraničnej politike.  "V tejto súvislosti sme sa zhodli na dôležitosti Severoatlantickej aliancie (NATO) v súčasnosti a na potrebe členských štátov (vrátane Slovenska) naplniť svoj záväzok príspevku na obranu vo výške 2% HDP,“ zdôrazňuje Galko.

Viac o téme: Ľubomír GalkoVeľká BritániaAndy Garth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu