Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Beblavý je znechutený: V prípade zlúčenia Siete s národniarmi sa prepadne od hanby

Miroslav Beblavý
Miroslav Beblavý (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Hanbil by som sa, ak by sa #Sieť zlúčila so Slovenskou národnou stranou. Uviedol to bývalý spoluzakladateľ tejto vládnej strany, dnes nezaradený poslanec Miroslav Beblavý.

„Napriek peknému imidžu pána Danka je SNS stále strana, ktorá je eticky aj z pohľadu obsahu politiky za čiarou,“ uviedol dnes Beblavý v parlamente. „Dúfam, že sa to nestane, aj keď sú to moji bývalí kolegovia a nemám na nich žiaden vplyv,“ doplnil. Niekdajší podpredseda #Siete priznal, že je mu ľúto pravdepodobného zániku strany pár mesiacov po parlamentných voľbách. „Samozrejme, keď venujete plné dva roky života niečomu, tak v osobnej rovine vám to je ľúto,“ povedal. Ešte viac však koniec #Siete ľutuje kvôli nádejam, ktoré boli s jej vznikom spojené. 

Beblavého bývalí stranícki kolegovia podľa neho vstupom do koalície prekročili „určitú červenú čiaru princípov a hodnôt“, za ktorou už nemajú žiaden záchytný bod a môžu skĺznuť kamkoľvek. „Popreli sami seba a hodnoty, na ktorých sme stranu budovali. Za týmto bodom je všetko možné,“ komentoval súčasný vývoj na politickej scéne.

„Je to strašne znechucujúci výkričník, ktorý len potvrdzuje to, čo sme chceli so #Sieťou zmeniť, a to, že politika je špinavá vec, do ktorej slušní ľudia nemajú čo chodiť,“ mieni nezaradený poslanec. Podľa neho príklad strany #Sieť odradí slušných ľudí, ktorí chceli ísť do politiky aj prostredníctvom tejto strany. „Keď sa na to pozerajú, povedia si, toto nie je pre nás, ale len pre ľudí, ktorí sú schopní všetkého, a to je pre Slovensko veľmi zle,“ doplnil.

Koalícia minulý týždeň oznámila, že #Sieť sa zlúči s niektorou z koaličných strán a zo štvorkoalície Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť sa stane trojkoalícia bez #Siete. Zmeny vyvolal prestup pätice poslancov #Siete do klubu Mosta-Híd, čím sa preskupili politické sily. Most-Híd má po novom 15 poslancov, #Sieť len dvoch, bez ktorých by navyše koalícia mala v parlamente stále väčšinu. #Sieť takto príde o ministra dopravy, Roman Brecely sa funkcie vzdá, a aj o štátnych tajomníkov. Dvaja poslanci #Siete by mali naďalej podporovať koalíciu, ktorá tak má v pléne stále 81 hlasov.

Viac o téme: Most-HídMiroslav Beblavý#Sieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu