Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Okupácia Bonaparte pokračuje: Na protesty proti Kaliňákovi chodia tisíce ľudí, tvrdí opozícia

Opozičná rada Zobraziť galériu (3)
Opozičná rada (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Opozícia bude pokračovať v protestoch za odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Ako dnes na brífingu informovali zástupcovia Opozičnej rady, tvorenej stranami SaS a OĽaNO, pokračovať budú pravidelné pondelkové protesty pred bratislavským komplexom Bonaparte, ako aj protesty v iných častiach Slovenska. V regiónoch plánuje opozícia organizovať zhromaždenia v Prešove, Trenčíne, Trnave, Poprade, Prievidzi, Banskej Bystrici a Martine.

Ako povedal líder OĽaNO Igor Matovič, napriek dovolenkovému obdobiu bola účasť na posledných dvoch protestoch pred Bonaparte stabilná, približne 1 500 až 1 700 ľudí. "Cítime podporu a záujem ľudí. Bol by hriech a ústup z bojiska, keby sme prestali," vyhlásil. Podľa Matoviča chce opozícia v rámci protestov obísť celé Slovensko, aby umožnili občanom vyjadriť svoju nespokojnosť. 

Opozičná rada
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Podľa predsedu liberálov Richarda Sulíka nebude už opozícia do septembra, keď je naplánovaná riadna schôdza parlamentu, podávať návrh na zvolanie ďalšej mimoriadnej schôdze. "Budeme v politickom boji pokračovať na ulici," uviedol. Ako dodal, protesty má opozícia naplánované do 5. septembra, následne ich pokračovanie zváži podľa toho, ako sa bude vyvíjať situácia v parlamente.

Opozičná rada
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: OpozíciaBonaparte
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu