Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Lajčák prejavil šľachetné gesto: Poslal kondolenčný telegram v súvislosti s útokmi v Bagdade

Miroslav Lajčák
Miroslav Lajčák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V súvislosti s bombovými útokmi v irackom Bagdade, ktoré si vyžiadali životy najmenej 165 ľudí a vyše 200 zranených, poslal šéf rezortu diplomacie Miroslav Lajčák v nedeľu 3. júla kondolenčný telegram svojmu rezortnému kolegovi Ibráhímovi Džaafarímu. Informoval o tom tlačový odbor rezortu. Dva bombové útoky sa odohrali v noci na nedeľu (3.7.).

"V týchto ťažkých časoch Slovenská republika stojí za Irackou republikou a je plne solidárna s irackým ľudom,“ napísal minister Lajčák a zároveň vyjadril úprimnú sústrasť rodinám zranených a obetí útokov. V telegrame ďalej uviedol, že tieto šokujúce útoky by mali posilniť náš zámer bojovať s terorizmom a odolávať strachu, ktorý môže priniesť našim národom.

Sústrastný telegram poslal taktiež prezident SR Andrej Kiska prezidentovi Irackej republiky Fuádovi Masúmovi. "S hlbokým zármutkom som prijal správu o bombových útokoch v hlavnom meste Bagdade. Som šokovaný bezcitnosťou tohto činu, ktorý pripravil o život taký veľký počet ľudí vrátane detí. Silno odsudzujem tento nezmyselný a absolútne neakceptovateľný útok nielen voči nevinným ľuďom, ale aj voči mieru, bezpečnosti a stabilite, o ktoré sa vo vašej krajine usilujete," uviedol Kiska. K útoku sa prihlásila organizácia Daeš.

Viac o téme: Bombový útokMiroslav LajčákBagdadAndrej KiskaIbrahím Džaafarí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu