Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kaliňák a Počiatek na zozname špeciálnej prokuratúry: Vyšetrovanie začína!

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: TASR, Martin Baumann)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) má pokyn špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a vyšetrovateľ bude postupovať v intenciách tohto pokynu, informovali z oddelenia komunikácie kancelárie prezidenta Policajného zboru.

Ako sa spresňuje v tlačovej správe, vyšetrovateľ urobí úkony v zmysle § 196 ods. 2 Trestného poriadku. V tomto ustanovení sa okrem iného píše, že "ak prokurátor alebo policajt po prijatí trestného oznámenia zistí, že je potrebné ho doplniť, doplnenie vykoná výsluchom oznamovateľa alebo poškodeného alebo vyžiadaním písomných podkladov od oznamovateľa alebo od inej osoby alebo orgánu. Môže vypočuť aj osobu, ktorú na základe trestného oznámenia alebo iného podnetu je potrebné vypočuť k okolnostiam nasvedčujúcim, že mala spáchať trestný čin".

V informácii z oddelenia komunikácie ďalej uviedli, že vyšetrovateľ vykoná aj iné potrebné úkony, ktoré vyplynú z priebehu vyšetrovania. Polícia sa teraz nebude vyjadrovať ku konkrétne vykonávaným úkonom. Vyšetrovanie bude vykonávať vyšetrovateľ, ktorý je procesne samostatný v zmysle dozoru prokurátora a v súlade s Trestným poriadkom, zdôraznili v tlačovej informácii. 

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik v pondelok vydal písomný pokyn riaditeľovi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) na bezodkladné vykonanie úkonov v zmysle Trestného poriadku v súvislosti s medializovanými informáciami týkajúcimi sa ministra vnútra Roberta Kaliňáka a exministra financií Jána Počiatka.

Ako uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová, urobil tak po oboznámení sa a vyhodnotení obsahu mediálnych vyjadrení poslancov Národnej rady SR zo soboty a nedele vo vzťahu k možnému podozreniu zo spáchania trestných činov proti majetku a iných, ministrom vnútra a bývalým ministrom financií.

Viac o téme: Robert KaliňákJán Počiatek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu