Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krutý odkaz Verešovej: Prestaňte kradnúť a bude na platy učiteľov

Anna Verešová
Anna Verešová (Zdroj: SITA, Facebook)

BRATISLAVA – Ak Slovensko nebude mať dostatočne motivovaných pedagógov, aj dostatočne finančne ohodnotených, krajine sa to vypomstí, povedala v závere prvého dňa šiestej schôdze parlamentu poslankyňa za OĽaNO-NOVA Anna Verešová.

„Na školách potrebujeme aj mužov. Keby všetky peniaze, ktoré sa tratia, boli vložené do školstva, zdravotníctva či sociálnych služieb, bolo by to omnoho lepšie. Len prosím vás, prestaňte kradnúť,“ konštatovala Verešová v rozprave k novele zákona o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. Platová tarifa pedagogických a odborných zamestnancov sa podľa návrhu od 1. septembra zvýši o šesť percent.

Poslanec za Smer-SD Ľubomír Petrák upozornil, že „v školstve musíme urobiť poriadok“, nestačí do neho naliať peniaze, ktoré sa minú. Novelou vláda plní dva zo svojich záväzkov podľa programového vyhlásenia vlády na roky 2016 až 2020. Vláda sa v ňom zaviazala, že vykoná legislatívne úpravy tak, aby sa platová tarifa pedagogických a odborných zamestnancov v regionálnom školstve od 1. septembra a následne od 1. januára 2018, za predpokladu realizácie zásadných vnútorných zmien v systéme výchovy a vzdelávania, zvýšila každoročne priemerne o šesť percent.

Na základe novely zákona majú rásť aj platové tarify vysokoškolských učiteľov. O šesť percent im majú rásť platy rovnako od 1. septembra a následne každoročne od 1. januára 2018. Parlament bude v diskusii o návrhu pokračovať v stredu.

Viac o téme: ŠkolstvoAnna Verešová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu