Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Lajčákova otvorená spoveď v priamom prenose: Pikantnosti zo súkromia, alkohol a dráma počas letu

Miroslav Lajčák s manželkou v zábavnej relácii Zobraziť galériu (5)
Miroslav Lajčák s manželkou v zábavnej relácii (Zdroj: repro foto RTVS)

BRATISLAVA - V Gruzínsku bolo veselo, na ceste do Iránu zase tuhla krv v žilách. Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák bol včera hosťom zábavnej relácie. Spolu s manželkou zabávali televíznych divákov, pričom nešetrili historkami a vtipmi. Lajčák prezradil pikantné informácie zo súkromia a zaujímavé príhody z pracovných ciest v zahraničí.

V relácii Nikto nie je dokonalý na verejnoprávnej RTVS boli včera večer hosťami manželia Lajčákovci. Minister s bývalou moderátorkou Jarmilou v zábavnom programe sršali humorom. Najmä diplomat porozprával niekoľko historiek zo svojho pracovného života, ale aj o trapasoch na zahraničných cestách.

Air Force Only One z múzea

Na mušku si zobral šéf slovenskej diplomacie našu vládnu letku."Letel som z Kyjeva do Bratislavy vládnym špeciálom, takzvaným Air Force Only One," zavtipkoval Lajčák na margo jediného lietadla našej vládnej letky, pričom narážal na pomenovanie špeciálneho lietadla, ktoré vozí amerických prezidentov. Naša vládna letka je zaujímavá aj v zahraničí. "Na žiadne lietadlo sa nechodia toľko pozerať ako na náš vládny špeciál," prezradil Lajčák. "To tým ste fakt prileteli?", pýtajú sa podľa ministri tí, ktorí náš vládny špeciál uvidia. "To je z múzea," doplnila ho jeho žena.

Lajčákova otvorená spoveď v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: repro foto RTVS)

Zlyhanie navigácie počas letu

Minister dokonca prezradil, že existuje zoznam letísk, na ktoré naše lietadlo s diplomatickou posádkou nemôže pristáť. A to kvôli hluku. "To nie je vtip," povedal Lajčák. V Holandsku im na letisku pri pristávaní odkázali, že toto už je naposledy, čo náš ruský stroj typu Jak u nich pristál.

Raz sa stalo, že letela naša delegácia do Iránu a pilot im počas letu oznámil, že im odišla navigácia. Na otázku, čo bude posádka robiť, pilot odpovedal, že má iPad. "Máme iPad a tam máme takú aplikáciu a podľa nej doletíme."

Lajčákova otvorená spoveď v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: repro foto RTVS)

Manželka ťa chcela?

Podľa moderátorov sa podpredseda vlády tiež chváli fotkami svojej manželky. Na to nadviazal Lajčák historkou z jednej pracovnej cesty, kde so sebou brali aj maďarskú delegáciu. Keďže let trval dlho, maďarský minister vyťahoval fotky rodiny a začal ich kolegom ukazovať. Následne vytiahol aj Lajčák fotku svojej manželky Jarmily. Na to sa maďarský kolega opýtal: "To je tvoja manželka? Ty, ona je pekná. Ona ťa chcela?" vtipkoval diplomat pri hlasnom smiechu divákov. Lajčák ešte dodal, že "nechcela, ale ukecal som ju."

Lajčákova otvorená spoveď v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: repro foto RTVS)

V Gruzínsku jeden pohárik za druhým

Moderátor Marcel Forgáč zisťoval u ministra aj to, aké to je pri návštevách post-sovietskych krajín. "Tam sa istým veciam nedá vyhnúť," opýtal sa. "Hovoríme o alkohole?", zareagoval späť Lajčák. "No nedá," odpovedal si sám s úsmevom minister a začal rozprávať historku z Gruzínska.

Na Slovensku sa pije podľa neho neorganizovane, v Gruzínsku sa pije organizovane. "Najlepšie je Gruzínsko. Tam ľudia sedia za stolom. Jeden človek, ktorý má na starosti prípitok, postaví sa a povie: Pijeme na, a povie nejaký krásny prípitok a všetci si pripijeme. Keď je to na nejakú citlivú vec, na naše mamy, na naše manželky, vtedy sa musí vypiť do dna," začal svoje rozprávanie.

V istom okamihu, pokračoval Lajčák, niekto vyskočí a povie, teraz je kontrolný prípitok a musí sa vypiť do dna, aby sa videlo, koľkí sú ešte schopní sa postaviť. Pri asi desiatom poháriku sa minister rozhodol, že si to bude značiť, aby si to zapamätal. "Keď som sa ráno zobudil, tak som videl, že posledný prípitok mal číslo 23, ale od 15-tky sa to už nedalo prečítať," zakončil historku minister. V relácii prezradil tiež, že v zahraničí majú problém s jeho menom, najmä v Japonsku. Viackrát ho tiež vítali so slovinskými vlajkami.

Lajčákova otvorená spoveď v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: repro foto RTVS)

Nový šéf OSN

Na Slovensku sa už dlho otvorene hovorí o tom, že by mal Lajčák kandidovať za nového šéfa OSN. On sám priznáva, že je to príležitosť, pred ktorou sa neuteká. Nevylúčil pritom, že sa o tento významný medzinárodný post bude uchádzať, kedy oznámi svoje rozhodnutie, však bližšie nespresnil. Lajčák kandidoval za stranu Smer aj do parlamentu zo 7. miesta, stranník ale nie je.

Viac o téme: Miroslav LajčákNikto nie je dokonalýJarmila Lajčáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu