Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Poplach v parlamente, ochrankári museli byť v pozore: Poslancovi zavaril jeho asistent!

Martin Poliačik
Martin Poliačik (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ochrankári v parlamente museli byť v pozore. V našom zákonodarnom zbore sa po voľbách rozmnožili prípady, kedy došlo k porušeniu disciplíny. Posledný takýto incident sa prihodil poslancovi Martinovi Poliačikovi, keď mu zavaril jeden z jeho asistentov.

V parlamente sa udiala kuriózna vec. Ochrankári museli riešiť incident, pri ktorom došlo k porušeniu pohybu po Národnej rade. Asistent poslanca Martina Poliačika (SaS) požičal kartu nepovolanej osobe a tá porušila predpisy. A to sa nepozdávalo ochrankárom, ktorí si to všimli. "Áno, môžeme potvrdiť túto situáciu, ktorá sa odohrala vo štvrtok (minulý - pozn. red.)," potvrdila naše informácie hovorkyňa parlamentu Zuzana Čižmáriková.

Predseda Výboru pre nezlučiteľnosť funkcií si chybu priznal. "Stalo sa nedorozumenie. Môj asistent poslal stážistku z kancelárie vyzdvihnúť rozmnožené dokumenty so svojou kartou a ochranka si to všimla," zareagoval pre Topky poslanec. Zároveň vyvodil kroky k tomu, aby sa podobná situácia už neopakovala.

"Riešil som to dohovorom. Každý sa musí po budove pohybovať len na vlastnú kartu, ak ju nemá, len s doprovodom," dodal Poliačik. Priestupok riešilo dohovorom aj vedenie kancelárie parlamentu. "V prípade asistenta pána poslanca Poliačika tento incident bol riešený dohovorom," prezradila Čižmáriková s tým, že každý takýto prípad sa musí prešetriť a zároveň je situácia prediskutovaná s dotyčnými.

Ak by sa podobné prehrešky opakovali, mohlo by dôjsť k vyvodeniu iných dôsledkov. "Samozrejme, keby sa situácia opakovala, vedia sa vyvodiť aj iné dôsledky," dodala riaditeľka odboru komunikácie. Ako nám priznala, vzhľadom k veľkému počtu nových asistentov, ktorí nastúpili k poslancom, došlo k viacerým porušeniam pohybu osôb v parlamente.

Podobných incidentov sa objavilo päť a to rôzneho charakteru. Ako nám potvrdila hovorkyňa, všetky prípady boli riešené dohovorom. V budove Národnej rady sú priestory a pracoviská, ktoré podliehajú špeciálnemu bezpečnostnému režimu  a napríklad pracujú aj s materiálmi v režime tajné.

Viac o téme: ParlamentNR SRMartin PoliačikSaS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu