Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poslancovi OĽaNO sa pozdáva program vlády v zdravotníctve: Verí v nastolenie poriadku

Marek Krajčí
Marek Krajčí (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Ak by sa dalo hlasovať len o časti Programového vyhlásenia vlády (PVV), oblasť venovanú zdravotníctvu by opozičný poslanec Marek Krajčí (OĽaNO-NOVA) podporil. Poslanec to uviedol v závere piateho rokovacieho dňa druhej parlamentnej schôdze.

"Súčasný stav je taký vážny, že si už aj admirál flotily uvedomil, že táto loď by sa zakrátko potopila," pripodobnil situáciu v zdravotníctve Krajčí. Chce preto veriť, že nový krízový "kapitán" a jeho "posádka" to nedovolia a nebudú v zdravotníctve iba plátať vzniknuté diery, ale do rezortu prinesú poriadok.

O PVV už poslanci v Národnej rade (NR) SR diskutujú od začiatku týždňa, pokračovať budú aj v utorok 26. apríla. Do rozpravy ich je prihlásených ešte 18. K hlasovaniu o Programovom vyhlásení vlády by teda malo dôjsť v priebehu budúceho týždňa.

S najväčšou pravdepodobnosťou sa uskutoční bez predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD), ktorý je po operácii, a tiež bez predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS), ktorého operácia zrejme čaká.Na vyslovenie dôvery potrebuje vláda získať aspoň 76 poslaneckých hlasov, štvorkoalícia sa môže oprieť o 81 poslancov.

Viac o téme: ZdravotníctvoOĽaNO-NOVAMarek Krajčí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu