Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Podľa Lipšica by policajný prezident mal okamžite odvolať Slobodníka

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Policajný prezident Tibor Gašpar by mal okamžite odvolať šéfa finančnej polície Bernarda Slobodníka. Zároveň by mal vysvetliť, ako bol do funkcie ustanovený. Myslí si to líder mimoparlamentného hnutia NOVA a poslanec NR SR Daniel Lipšic (klub OĽaNO).

"Ten človek sa nikdy nemal stať šéfom finančnej polície a ak sa ním stal, musí byť okamžite odvolaný. Človek, ktorý bol sponzorom a členom Smeru, nemôže byť zodpovedný za vyšetrovanie a preverovanie všetkých finančných podvodov, ktoré sa dejú za tejto vlády," vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente Lipšic. Reagoval na informácie, že šéf finančnej polície sponzoroval Smer-SD a bol jeho členom. Ako prvý o prípade informoval denník Sme. Lipšic si nepamätá, že by niekedy bol policajný funkcionár sponzorom nejakej politickej strany.

Pripomína, že finančná polícia preveruje v našom systéme všetky podozrivé finančné operácie. "Všetky prípady podozrení z prania špinavých peňazí, z nelegálne nadobudnutých príjmov, nezrovnalosti medzi príjmom a majetkom," doplnil a spýtal sa, v akom režime bude finančná polícia fungovať, keď ju riadi bývalý člen a sponzor Smeru-SD.

Podľa šéfa hnutia OĽaNO Igora Matoviča takéto obsadzovanie postov v štáte dokazuje, že premiér Robert Fico sa chystá urobiť zo Slovenska po voľbách diktatúru. "Lebo si myslí, že je štát a že môže robiť čokoľvek. Ak si takto Fico predstavuje zabezpečenie nezávislého výkonu polície, dohľadu nad prípadnými zlodejmi v politike, vracia nás 30 rokov dozadu," vyhlásil.

Matovič trvá na tom, že Fico nechráni Slovensko pred zlodejmi, ale chráni zlodejov. "Už chápem, prečo finančné komando vtrhlo do našej rodinnej firmy, ale nezatklo Vladimíra Jánoša," doplnil Matovič, podľa ktorého Ficova vláda zneužíva políciu na boj proti opozícii. Ku kauze sa vyjadrila aj SaS. Za obsadením funkcie šéfa finančnej polície Slobodníkom vidia liberáli obchodovanie so štátnymi funkciami. Považujú za neakceptovateľné, že sa riaditeľom finančnej polície stal bývalý sponzor strany Smer-SD. Liberáli pripomínajú, že príslušníci silových zložiek majú zo zákona zakázané pôsobenie v politických stranách.

Viac o téme: Daniel Lipšic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu