Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

KDH sa rozrastá, smeruje tam aj prešovský krajský predseda strany SDKÚ

Eduard Vokál
Eduard Vokál (Zdroj: youtube.com)

BRATISLAVA - SDKÚ-DS opúšťa ďalší krajský funkcionár. Prešovský krajský predseda strany Eduard Vokál sa vzdáva funkcie a mieri do KDH, s ktorým chce spolupracovať ako nečlen v rámci stratégie KDH plus.

„Rozhodol som sa pridať tam, kde sa preferujú hodnoty, demokracia, lebo tam chcem byť a podať pomocnú ruku, ako som to robil stále aj v minulosti. Prijal som preto ponuku na spoluprácu v rámci KDH plus ako nečlen hnutia,“ povedal Vokál, ktorý na budúci týždeň zvoláva krajskú konferenciu SDKÚ-DS, kde sa vzdá funkcie krajského predsedu a členstva.

Podľa predsedu KDH Jána Figeľa stratégia KDH plus formuje alternatívu voči nezodpovednosti, populizmu, korupcii a zadlžovaniu Slovenska. „Eduard Vokál je skúsený regionálny politik. Bol 24 rokov primátorom mesta Lipany. Presvedčením je to kresťanský demokrat. Preto som Edovi ponúkol spoluprácu v rámci KDH plus," uviedol. 

Minulý týždeň nadviazali spoluprácu s KDH bývalí funkcionári NOVA v Banskobystrickom kraji. Tiež išlo o krajského predsedu a viacerých okresných šéfov hnutia.

Viac o téme: SDKÚ-DSKDHEduard Vokál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu