Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nečakané priznanie člena Fondu národného majetku: Nové detaily o nehode smeráčky Laššákovej

Jana Laššáková Zobraziť galériu (3)
Jana Laššáková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Júlová dopravná nehoda poslankyne Smeru Jany Laššákovej mala najprv dramatický priebeh spojený s poranením a akútnou hospitalizáciou, no napokon sa poslankyňa predsa len dočkala vytúženej letnej dovolenky. Okolnosti nehody by mali šťastný záver, nebyť jedného malého detailu, ktorý sa prevalil až mesiac po udalosti.

Člen dozornej rady Fondu národného majetku SR (FNM) Martin Kráľ sa svojim známym priznal, že v havarovanom aute sedel spolu s Janou Laššákovou, keď začiatkom júla cez víkend havarovala pri obci Ožďany v okrese Rimavská Sobota. Kolíziu na ceste malo spôsobiť vozidlo, ktoré odbáčalo na hlavnú cestu bez toho, aby dalo prednosť autu, v ktorom sedela poslankyňa.

V prvej chvíli všetko vyzeralo zle

Podľa našich informácií sa Kráľ so svojou skúsenosťou pochválil na Facebooku. Priznal sa, že sedel s Laššákovou v aute a vozidlo, ktoré do nich narazilo, šoférovalo nejaké dievča. „Ďakujem za podporu. Našťastie to všetko pre všetkých skončilo lepšie ako to v prvej chvíli vyzeralo. Dokonca aj pre to dievča. Dúfam, že aj ona bude v poriadku. Ale ešte raz - klobúk dole, hlavne pred hasičmi, ktorí prišli ako prví a hneď sa maximálne profesionálne ujali zranených a popritom zabezpečovali aj autá pred horením. Naozaj som im chcel vyjadriť hlboké uznanie. A tiež aj ľuďom, ktorí hneď zastavili a poskytli nám pomoc (neznámym chalanom z Košíc za studenú vodu) ako aj záchranárom, ktorí nám poskytli ošetrenie,“ uviedol.

V aute s ňou sedel aj Martin Kráľ
Zobraziť galériu (3)
V aute s ňou sedel aj Martin Kráľ  (Zdroj: Facebook/Martin Kráľ)

Kráľ na sociálnej sieti zverejnil, že bol s predsedníčkou klubu SMER - SD v jednom služobnom aute s jej súkromným šoférom. Vládne auto so šoférom je benefitom v službách podpredsedníčky NRSR a člen FNM teda využil možnosť na ňom participovať, čo samozrejme, nie je nič protizákonné. Prečo však o tom, že v aute sedel aj niekto ďalší, médiá doteraz mlčali? Navyše, ak išlo o člena vo funkcii takého významného štátneho orgánu, akým je Fond národného majetku? Bol to len kamarátsky transport, alebo bolo zámerom spoločnej jazdy niečo, čo malo ostať utajené? S pani Laššákovou sme sa snažili niekoľkokrát spojiť, no jej reakciu sa nám do týchto chvíľ získať nepodarilo.

Nečakané priznanie člena Fondu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: HaváriaJana LaššákováMartin Kráľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu