Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hrabko obviňuje Fica: Premiér dostal opozíciu do politickej pasce

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Keby vláda chcela, má všetky nástroje na to, aby sociálne opatrenia zaviedla do praxe aj skôr, nie až v predvolebnom čase. „Samozrejme, že ide o predvolebnú kampaň. Premiér to poprel, ale nikto tomu neverí,“ povedal v diskusii publicista Juraj Hrabko.

Dodal, že Robert Fico dostal medializáciou druhého sociálneho balíčka opozíciu do politickej pasce a s tým súvisí aj jeho „účelový bonmot“ o červíkoch v rybe. „Krútia sa ako červíky v zdochline ryby, nevieme, čo chcú. Je to nekorektné voči slovenskej verejnosti. My sme vo svojich prísľuboch dôveryhodní a budeme do posledného dňa,“ reagoval premiér na opozičnú kritiku. Žiadny opozičný politik sa podľa neho jasne nevyjadril, s ktorým konkrétnym sociálnym opatrením nesúhlasí, prípadne by ho zrušil, ak by bol vo vláde on.

„Je to politická pasca. Ak sa opozičná strana vyjadrí, že opatrenia nebude rušiť, premiér to využije a poukáže na to, že sú také dobré, že ich ani opozícia nechce rušiť. Ak by opozičná strana povedala, že opatrenia zruší, premiér to využije dvojnásobne,“ poznamenal Hrabko. Dodal, že medializáciou druhého balíčka vláda odviedla pozornosť od problémov Finančnej správy aj kontroverzného referenda v Gabčíkove.

„Téma Gabčíkovo je veľmi závažná z pohľadu charakteru štátu. Dnes máme stav, keď obyvatelia niečo nechcú a vláda im to nasilu vnucuje,“ upozornil Hrabko. Dodal, že predstavitelia vládnych inštitúcií mali s Gabčíkovčanmi diskutovať ešte pred referendom a dať im garancie bezpečnosti.

„Ale ak vláda pripustí, že medzi utečencami je možný výskyt teroristov, kto sa potom čuduje, že ich obyvatelia nechcú na svojom území?“ poznamenal Hrabko. V diskusii komentoval aj 85 rokov prvého prezidenta novodobej Slovenskej republiky Michala Kováča, policajný zásah v rómskej osade Rudňany a nový inštitút Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán, ktorá nahradila doterajšiu Ústrednú volebnú komisiu.

Viac o téme: Robert FicoJuraj Hrabko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu