Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KDH je podľa Figeľa tvorivá a akcieschopná politická sila

Ján Figeľ
Ján Figeľ (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – KDH je necelý rok pred parlamentnými voľbami podľa predsedu hnutia Jána Figeľa tvorivou, konštruktívnou a akcieschopnou politickou silou. Ako povedal Figeľ dnes pre agentúru SITA, urobí všetko, čo vie a dokáže spolu s KDH, aby Slovensko vyšlo z neprijateľného a neudržateľného trendu zadlžovania dnešných a nasledujúcich generácií, aby raz v dohľadnej budúcnosti Slovensko malo vyrovnané, ba možno, prebytkové verejné financie.

„Dá sa to a KDH to dokáže,“ zdôraznil s tým, že za nezodpovedné považuje žitie človeka, rodiny, obce, národa či spoločnosti na úkor budúcnosti, na účet detí, ktoré prichádzajú po nás. Slovensko sa podľa Figeľa už celú generáciu pohybuje v deficitoch.

„Spoločnosť viac troví, ako tvorí. Tým konzumuje veľký diel budúcnosti,“ uviedol. Cesta k perspektíve podľa neho vedie cez kvalitné školstvo. „Investície do relevantného vzdelania sú najprínosnejšie a majú najvyššiu mieru návratnosti - aj finančnej. Žiaľ, socialistická vláda nevie úspešne riešiť boľavú nezamestnanosť aj preto, že sa nevenuje systémovo zlepšeniu upadajúceho školstva,“ upozornil Figeľ.

Výsledkom rozvoja tvorivosti je podľa neho vyspelá krajina. „Kultúrne zrelá, ekonomicky inovatívna a konkurencieschopná, sociálne súdržná a environmentálne zodpovedná. Toto je vízia kresťanských demokratov pre Slovensko,“ povedal. 

KDH je dnes podľa Figeľa skúsená strana. „Nikdy sme neuhli od našich princípov. A neuhneme ani v budúcnosti. KDH je stranou nielen do dobrého, ale aj do zlého počasia. Je cestou Slovenska z krízy,“ konštatoval Figeľ. 

Viac o téme: Ján FigeľKDH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu